Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Književni petak: 100 × ‘Na tragu klasika’

19.02.2015. Inga Đudik
Foto: press/Književni petak

Foto: press/Književni petak

Tema rasprave ovoga Književnog petka jest biblioteka zaslužna za hrvatska izdanja svjetske beletristike – Na tragu klasika.

S početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici razgovarat će se o najljepšim svjetskim klasicima beletristike koji su ovoj biblioteci osigurali brojno čitateljstvo. Edicija Na tragu klasika postoji već punih deset godina, a nedavno je objavila i jubilarni stoti naslov koji je ujedno i povod ovoj tribini.

Tribinu će, već tradicionalno, voditi Tonči Valentić, a gosti su prevoditelj i redaktor Damjan Lalović, urednica i prevoditeljica Irena Lukšić, te nakladnik i glavni urednik Disputa Josip Pandurić.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari