Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Književni petak: 100 × ‘Na tragu klasika’

19.02.2015. Inga Đudik
Foto: press/Književni petak

Foto: press/Književni petak

Tema rasprave ovoga Književnog petka jest biblioteka zaslužna za hrvatska izdanja svjetske beletristike – Na tragu klasika.

S početkom u 20 sati u Gradskoj knjižnici razgovarat će se o najljepšim svjetskim klasicima beletristike koji su ovoj biblioteci osigurali brojno čitateljstvo. Edicija Na tragu klasika postoji već punih deset godina, a nedavno je objavila i jubilarni stoti naslov koji je ujedno i povod ovoj tribini.

Tribinu će, već tradicionalno, voditi Tonči Valentić, a gosti su prevoditelj i redaktor Damjan Lalović, urednica i prevoditeljica Irena Lukšić, te nakladnik i glavni urednik Disputa Josip Pandurić.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari