Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Književni petak: Bijeg i pobuna – o post-historijskom mišljenju

04.03.2015. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: press/Književi petak

Foto: press/Književi petak

Goran Starčević autor je nedavno objavljene knjige Bijeg i pobuna – Ogledi o napuštenom svijetu u kojoj preispituje temeljne pojmove filozofije te postavlja pitanje etičnosti u doba koje naziva eskapizmom. S njim i s uglednim slovenskim filozofom Deanom Komelom razgovarat će se na ovotjednom Književnom petku u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, 6. ožujka, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tonči Valentić, urednik i voditelj tribine, s gostima će razgovarati o pitanjima što je uoće ostalo od zvorno filozofijskog mišljenja nakon raspada svih metafizičkih sustava, u suvremeno doba diktature digitalnog koje bismo mogli nazvati “dobom eskapizma” te kako misliti i živjeti etičnost ako se umjesto istinske filozofije i života pojavljuju njihovi surogati te kako u vremenu koje sâmo sebe razumijeva kao “kraj povijesti” misliti onkraj historije i zaputiti se u jednu novu plovidbu.

(Visited 162 times, 1 visits today)

Komentari