Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Knjige

Književni petak: Bijeg i pobuna – o post-historijskom mišljenju

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: press/Književi petak

Foto: press/Književi petak

Goran Starčević autor je nedavno objavljene knjige Bijeg i pobuna – Ogledi o napuštenom svijetu u kojoj preispituje temeljne pojmove filozofije te postavlja pitanje etičnosti u doba koje naziva eskapizmom. S njim i s uglednim slovenskim filozofom Deanom Komelom razgovarat će se na ovotjednom Književnom petku u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, 6. ožujka, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tonči Valentić, urednik i voditelj tribine, s gostima će razgovarati o pitanjima što je uoće ostalo od zvorno filozofijskog mišljenja nakon raspada svih metafizičkih sustava, u suvremeno doba diktature digitalnog koje bismo mogli nazvati “dobom eskapizma” te kako misliti i živjeti etičnost ako se umjesto istinske filozofije i života pojavljuju njihovi surogati te kako u vremenu koje sâmo sebe razumijeva kao “kraj povijesti” misliti onkraj historije i zaputiti se u jednu novu plovidbu.

(Visited 151 times, 1 visits today)

Komentari