Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Književni petak: Bijeg i pobuna – o post-historijskom mišljenju

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: press/Književi petak

Foto: press/Književi petak

Goran Starčević autor je nedavno objavljene knjige Bijeg i pobuna – Ogledi o napuštenom svijetu u kojoj preispituje temeljne pojmove filozofije te postavlja pitanje etičnosti u doba koje naziva eskapizmom. S njim i s uglednim slovenskim filozofom Deanom Komelom razgovarat će se na ovotjednom Književnom petku u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, 6. ožujka, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tonči Valentić, urednik i voditelj tribine, s gostima će razgovarati o pitanjima što je uoće ostalo od zvorno filozofijskog mišljenja nakon raspada svih metafizičkih sustava, u suvremeno doba diktature digitalnog koje bismo mogli nazvati “dobom eskapizma” te kako misliti i živjeti etičnost ako se umjesto istinske filozofije i života pojavljuju njihovi surogati te kako u vremenu koje sâmo sebe razumijeva kao “kraj povijesti” misliti onkraj historije i zaputiti se u jednu novu plovidbu.

(Visited 136 times, 1 visits today)

Komentari