Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Knjige

Književni petak: Bijeg i pobuna – o post-historijskom mišljenju

04.03.2015. Tijana Živko
Foto: press/Književi petak

Foto: press/Književi petak

Goran Starčević autor je nedavno objavljene knjige Bijeg i pobuna – Ogledi o napuštenom svijetu u kojoj preispituje temeljne pojmove filozofije te postavlja pitanje etičnosti u doba koje naziva eskapizmom. S njim i s uglednim slovenskim filozofom Deanom Komelom razgovarat će se na ovotjednom Književnom petku u zagrebačkoj Gradskoj knjižnici, 6. ožujka, s uobičajenim početkom u 20 sati.

Tonči Valentić, urednik i voditelj tribine, s gostima će razgovarati o pitanjima što je uoće ostalo od zvorno filozofijskog mišljenja nakon raspada svih metafizičkih sustava, u suvremeno doba diktature digitalnog koje bismo mogli nazvati “dobom eskapizma” te kako misliti i živjeti etičnost ako se umjesto istinske filozofije i života pojavljuju njihovi surogati te kako u vremenu koje sâmo sebe razumijeva kao “kraj povijesti” misliti onkraj historije i zaputiti se u jednu novu plovidbu.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Komentari