Istaknuto
09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

06.01.2018.

Animirani filmovi nisu samo za djecu, a u ovoj filmolisti donosimo izbor filmova koji zadivljuju svojom pričom, animacijom i originalnošću.

Knjige

Književni petak: Hodopis rubovima otoka

18.12.2014. Tijana Živko
Foto: Književni petak/Press

Foto: Književni petak/Press

Sutra će se u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 20 sati, održati tribina Književni petak koja će biti posvećena novoj knjizi književnice Andriane Škunce Hodopis rubovima otoka. Radi se o poetskoj monografiji, zbirci putopisno-dnevničkih zapisa u kojoj autorica spaja dva medija – riječ i fotografiju i na taj način stvara jedinstveni književno-slikopisni spomenik otoku Pagu.

Govorit će se o načinima kako riječima i slikom zabilježiti bezvremenost otoka kao živog bića koje pulsira u gotovo kozmičkim razmjerima te kako se suočiti s vlastitom predanosti tom inzularnom prostoru.

Uz autoricu, gosti tribine bit će Tonko Maroević i Davor Šalat, a program će voditi Tonči Valentić.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Komentari