Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Književni petak: Hodopis rubovima otoka

18.12.2014. Tijana Živko
Foto: Književni petak/Press

Foto: Književni petak/Press

Sutra će se u Gradskoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 20 sati, održati tribina Književni petak koja će biti posvećena novoj knjizi književnice Andriane Škunce Hodopis rubovima otoka. Radi se o poetskoj monografiji, zbirci putopisno-dnevničkih zapisa u kojoj autorica spaja dva medija – riječ i fotografiju i na taj način stvara jedinstveni književno-slikopisni spomenik otoku Pagu.

Govorit će se o načinima kako riječima i slikom zabilježiti bezvremenost otoka kao živog bića koje pulsira u gotovo kozmičkim razmjerima te kako se suočiti s vlastitom predanosti tom inzularnom prostoru.

Uz autoricu, gosti tribine bit će Tonko Maroević i Davor Šalat, a program će voditi Tonči Valentić.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari