Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Knjige

Književni petak: Kriza zagrebačkih trgova

13.03.2015. Tijana Živko
Foto: press7Književni petak

Foto: press7Književni petak

Današnja tribina Književni petak donosi neobičnu raspravu o zagrebačkim trgovima. U Gradskoj knjižnici, s početkom u 20 sati, razgovarat će se o sudbini brojnih zagrebačkih trgova danas.

Zagrebački trgovi već dva desetljeća doživljavaju period sustavne devastacije i planskog uništavanja čiji je rezultat nestanak trga kao javnog prostora. Urbana povijest grada Zagreba umnogome je određena upravo sjajno osmišljenim trgovima koji su artikulirali javni prostor grada kao prostor ugodnog življenja, sklada arhitekture i potreba stanovnika. “Tranzicijsko” razdoblje koje je simbolički počelo 1995. obnovom Cvjetnog trga bio je uvod u kontinuiranu degradaciju javnog prostora i izraz njegove vulgarne destrukcije.

Gosti tribine su: Dino Igrec, Sonja Leboš, Saša Šimpraga , a urednik i voditelj Tonči Valentić. Kritički će se osvrnuti na neprimjerene urbanističke intervencije, ali i ponuditi moguća rješenja za kvalitetnu obnovu postojećih ili nastanak novih trgova.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari