Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Knjige

Književni petak: Kriza zagrebačkih trgova

13.03.2015. Tijana Živko
Foto: press7Književni petak

Foto: press7Književni petak

Današnja tribina Književni petak donosi neobičnu raspravu o zagrebačkim trgovima. U Gradskoj knjižnici, s početkom u 20 sati, razgovarat će se o sudbini brojnih zagrebačkih trgova danas.

Zagrebački trgovi već dva desetljeća doživljavaju period sustavne devastacije i planskog uništavanja čiji je rezultat nestanak trga kao javnog prostora. Urbana povijest grada Zagreba umnogome je određena upravo sjajno osmišljenim trgovima koji su artikulirali javni prostor grada kao prostor ugodnog življenja, sklada arhitekture i potreba stanovnika. “Tranzicijsko” razdoblje koje je simbolički počelo 1995. obnovom Cvjetnog trga bio je uvod u kontinuiranu degradaciju javnog prostora i izraz njegove vulgarne destrukcije.

Gosti tribine su: Dino Igrec, Sonja Leboš, Saša Šimpraga , a urednik i voditelj Tonči Valentić. Kritički će se osvrnuti na neprimjerene urbanističke intervencije, ali i ponuditi moguća rješenja za kvalitetnu obnovu postojećih ili nastanak novih trgova.

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari