Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Književni petak: Kriza zagrebačkih trgova

13.03.2015. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: press7Književni petak

Foto: press7Književni petak

Današnja tribina Književni petak donosi neobičnu raspravu o zagrebačkim trgovima. U Gradskoj knjižnici, s početkom u 20 sati, razgovarat će se o sudbini brojnih zagrebačkih trgova danas.

Zagrebački trgovi već dva desetljeća doživljavaju period sustavne devastacije i planskog uništavanja čiji je rezultat nestanak trga kao javnog prostora. Urbana povijest grada Zagreba umnogome je određena upravo sjajno osmišljenim trgovima koji su artikulirali javni prostor grada kao prostor ugodnog življenja, sklada arhitekture i potreba stanovnika. “Tranzicijsko” razdoblje koje je simbolički počelo 1995. obnovom Cvjetnog trga bio je uvod u kontinuiranu degradaciju javnog prostora i izraz njegove vulgarne destrukcije.

Gosti tribine su: Dino Igrec, Sonja Leboš, Saša Šimpraga , a urednik i voditelj Tonči Valentić. Kritički će se osvrnuti na neprimjerene urbanističke intervencije, ali i ponuditi moguća rješenja za kvalitetnu obnovu postojećih ili nastanak novih trgova.

(Visited 84 times, 1 visits today)

Komentari