Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Književni petak: Poezija glasNa

10.02.2015. Inga Đudik
Foto: press/Književni petak

Foto: press/Književni petak

Novi mjesec, novi Književni petak, ali ovoga puta u nešto drugačijem obliku. Tribina koja će se održati u petak, 13. veljače, u Gradskoj knjižnici vratit će se korijenima teatrologije i nekada općeprihvaćenom spoju književnosti i glume.

U znaku poezije i glume, ovaj Književni petak prava je poslastica za one koji emocije iz poezije vole ne samo pročitati, već čuti i osjetiti. Naši glumci, Judita Franković i Goran Bogdan, izvodit će stihove koje je izabrala sama voditeljica i urednica tribine Ivana Simić Bodrožić, a moći ćete čuti kako bi zvučale pjesme Slamniga, Dragojevića, Bukowskog i drugih.

S početkom u 20 sati, ovakav je događaj pravo osvježenje s obzirom na to da je poezija na ‘daskama koje život znače’ postala pravi dragulj među kulturnim događanjima i može se čuti još samo na smotrama LiDraNa u izvedbi osnovnoškolaca.

(Visited 85 times, 1 visits today)

Komentari