Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Književni petak: Poezija glasNa

10.02.2015. Inga Đudik
Foto: press/Književni petak

Foto: press/Književni petak

Novi mjesec, novi Književni petak, ali ovoga puta u nešto drugačijem obliku. Tribina koja će se održati u petak, 13. veljače, u Gradskoj knjižnici vratit će se korijenima teatrologije i nekada općeprihvaćenom spoju književnosti i glume.

U znaku poezije i glume, ovaj Književni petak prava je poslastica za one koji emocije iz poezije vole ne samo pročitati, već čuti i osjetiti. Naši glumci, Judita Franković i Goran Bogdan, izvodit će stihove koje je izabrala sama voditeljica i urednica tribine Ivana Simić Bodrožić, a moći ćete čuti kako bi zvučale pjesme Slamniga, Dragojevića, Bukowskog i drugih.

S početkom u 20 sati, ovakav je događaj pravo osvježenje s obzirom na to da je poezija na ‘daskama koje život znače’ postala pravi dragulj među kulturnim događanjima i može se čuti još samo na smotrama LiDraNa u izvedbi osnovnoškolaca.

(Visited 82 times, 1 visits today)

Komentari