Istaknuto
20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

Knjige

Književni petak: Seks u tekstu, tekst u seksu

25.02.2015. Petra Čeč
Foto: tumblr.com/tagged/the-library-of-unborrowed-books

Foto: tumblr.com/tagged/the-library-of-unborrowed-books

Ovoga tjedna tribina Književni petak pripremila je pravu poslasticu za ovaj mjesec koji se vrti samo oko ljubavi i različitih nijansi seksa. Bad Sex Award već dvadeset dvije godine osvajaju najgori opisi seksa u literaturi – nepoželjna je to nagrada koju redovito dodjeljuje Literary Review.

Tribina će se baviti odgovorima na neka od trenutno najzanimljivijih pitanja: Može li se uopće dobro pisati o seksu i kako? Koje su stvarne nijanse razlike, koji je njihov broj i boja? Kako se to radilo nekad i kako se radi danas? I konačno, što će nam tekst u seksu i što će nam seks u tekstu? 

Ovotjedni gosti su Aleksandar Štulhofer, predstojnik katedre za seksologiju, Drago Glamuzina, pisac i urednik, Zvonimir Majdak i Suzana Rog kao predstavnici pisaca erotske proze.  Urednica i voditeljica je Ivana Simić Bodrožić.

Početak tribine je u 20 sati, u Gradskoj knjižnici, Starčevićev trg 6, Galerija Kupola, 3. kat.

(Visited 141 times, 1 visits today)

Komentari