Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Knjige

Književno izdanje dragih nam ljutih ptica

01.06.2013. Paula Osojnik
foto: wikipedia.com

foto: wikipedia.com

Konzumerističko je društvo sa sobom neminovno donijelo stvaranje velikih medijskih konglomerata i hrpe proizvoda istog brenda koji se potom prodaju u vrtoglavo visokim  brojkama izdanja. Jedan takav industrijski boom, dogodio se i pojavom igrice Angry Birds. Ova je šaljiva razbibriga patentirana od strane Rovio Entertainmenta, a nedavno je zadnji komadić slagalice ljutih ptica upotpunilo i književno izdanje ove zabavne priče.

Tvrdo ukoričena knjiga naziva Angry Birds:Hatching a Universe odnedavno je dostupna na online trgovini Amazon po cijeni od 32,55 dolara, a sadrži detaljne opise samog začetka i razvitka ovog brenda, kao i nezaobilazne šaljive ilustracije koje zabavljaju čitatelje.  Ipak, ovo djelo nije prvo književno izdanje Angry Birdsa. Prvotno je 2011. godine izdana knjiga Angry Birds: Big Red Doodle Book, a potom sljedeće godine National Geographic Angry Birds Space: A Furious Flight Into the Final Frontier isvojevrsna Angry Birds kuharica za iPad.

Danas ovaj brend prodaje široki spektar proizvoda, od sunčanih naočala, odjeće, kompjutorskih igrica, aplikacija, dodatne opreme u obliku slatkih ptičica i slično. Prije tri godine, kreator Peter Vesterbacka zadao si je cilj – učiniti brend Angry Birds animacijskim medijskim konglomeratom, po uzoru na svima obožavani Disney. Trenutna vrijednost Angry Birds proizvoda procjenjuje se na oko 2 milijarde dolara. Daljnji razvitak i uspjeh ljutih ptičica je neupitan, a svi zainteresirani čitatelji, zahvaljujući Amazonu, odnedavno mogu nesmetano uživati u njihovim pustolovinama.

(Visited 72 times, 1 visits today)

Komentari