Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Knjige

Književno izdanje dragih nam ljutih ptica

01.06.2013. Paula Osojnik
foto: wikipedia.com

foto: wikipedia.com

Konzumerističko je društvo sa sobom neminovno donijelo stvaranje velikih medijskih konglomerata i hrpe proizvoda istog brenda koji se potom prodaju u vrtoglavo visokim  brojkama izdanja. Jedan takav industrijski boom, dogodio se i pojavom igrice Angry Birds. Ova je šaljiva razbibriga patentirana od strane Rovio Entertainmenta, a nedavno je zadnji komadić slagalice ljutih ptica upotpunilo i književno izdanje ove zabavne priče.

Tvrdo ukoričena knjiga naziva Angry Birds:Hatching a Universe odnedavno je dostupna na online trgovini Amazon po cijeni od 32,55 dolara, a sadrži detaljne opise samog začetka i razvitka ovog brenda, kao i nezaobilazne šaljive ilustracije koje zabavljaju čitatelje.  Ipak, ovo djelo nije prvo književno izdanje Angry Birdsa. Prvotno je 2011. godine izdana knjiga Angry Birds: Big Red Doodle Book, a potom sljedeće godine National Geographic Angry Birds Space: A Furious Flight Into the Final Frontier isvojevrsna Angry Birds kuharica za iPad.

Danas ovaj brend prodaje široki spektar proizvoda, od sunčanih naočala, odjeće, kompjutorskih igrica, aplikacija, dodatne opreme u obliku slatkih ptičica i slično. Prije tri godine, kreator Peter Vesterbacka zadao si je cilj – učiniti brend Angry Birds animacijskim medijskim konglomeratom, po uzoru na svima obožavani Disney. Trenutna vrijednost Angry Birds proizvoda procjenjuje se na oko 2 milijarde dolara. Daljnji razvitak i uspjeh ljutih ptičica je neupitan, a svi zainteresirani čitatelji, zahvaljujući Amazonu, odnedavno mogu nesmetano uživati u njihovim pustolovinama.

(Visited 80 times, 1 visits today)

Komentari