Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Knjige

Književnost na Neafirmiranoj umjetničkoj sceni – poziv za sudjelovanje

07.04.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: press

Foto: press

Dišpet i Bookara vas pozivaju na izlaganje svojih stihova, aforizama i satiričkih tekstova 26. travnja u Split Circusu. Večer „Književnost u cirkusu: solidarnost/stihovi/aforizmi/satira/(o)smijeh“ dio je programa festivala NUS koji se ove godine održava od 22. do 29. travnja.

Posljednjih godina svjedočimo sve težem životu običnog čovjeka i radnika. Potrošačka košarica se smanjuje, nesigurnost pojedinca raste. Kratkotrajni, pojedinačni, radnički, studentski i/ili umjetnički protesti nastali kao rezultat posvemašnje frustracije, po svemu sudeći nisu adekvatno i kvalitetno rješenje socijalnih problema. Nove ideje, potencijalno novo društvo, treba dobro promisliti. Osnovni alat politike i kapitala za očuvanje postojećeg stanja su represija i različiti oblici agresije. Postavlja se pitanje koji kontra pristup koristiti, kojim ih oružjem pobijediti.

Stoga, pošaljite svoje radove na mail: neafirmiranaumjetnickascena@gmail.com zaključno s 14.4. (ponedjeljak), te se svojim tekstovima kao pojedinci i kao ljudi sa ljubavlju, solidarnošću, stihovima, aforizmima i satirom borite protiv nametnutog „aparata“. Pobijedimo (o)smjehom!

(Visited 42 times, 1 visits today)

Komentari