Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Književnost prenesena na filmsko platno

13.12.2013. Nela Baričević
Foto: facebook.com

Foto: facebook.com

Dani književnosti na filmu“ manifestacija je koja se održava u razdoblju od 12. do 15. prosinca u Zagrebu i Samoboru, a organizirana je od strane neprofitne zagrebačke udruge Metar 60.

Tijekom tri dana održavanja, iz čega je izuzeta subota, bit će prikazivani hrvatski filmovi koji su nastali adaptacijom, također hrvatskih, književnih djela. Posebna poslastica za sve filmoljupce bit će razdoblje nakon projekcije kada će se održavati razgovori s redateljima i autorima književnih djela.

Manifestacija je otvorena jučer, 12.prosinca, u vili Arko s projekcijom filma Horvatov izbor redatelja Ede Galića. Zatim je slijedio razgovor o adaptaciji drame Vučjak, no i o ostalim filmskim adaptacijama književnih predložaka. Razgovoru su prisustvovali ranije spomenuti redatelj, Edo Galić te poznati hrvatski dramaturg i scenarist, Ivo Štivičić.

Današnja projekcija zakazana je za 12:30, a radi se o prikazivanju filma Konjanik redatelja Branka Ivande u Zagrebu, točnije u Hrvatskom društvu filmskih djelatnika na adresi: Britanski trg 12. Dva sata kasnije, razgovoru će prisustvovati redatelj Branko Ivanda, ali i pisac romana Ivan Aralica.

U nedjelju se 15. prosinca nakon subotnjeg predaha manifestacija seli u Samobor gdje će se u Felixu, na adresi Krmica 1, održati dvije projekcije posvećene dječjem filmu i TV seriji prema sljedećem rasporedu:

15:00  –  projekcija filma Duh u Močvari čiji je redatelj Branko Ištvančić
17:00   –  razgovor čiji su gosti autori adaptacije romana
18:00   –  projekcija epizode popularne dječje serije Smogovci
19:30   – razgovor s autorima, redateljem Milivojem Puhlovskim te scenaristom i piscem romana Hrvojem Hitrecom
20:30   – party zatvaranja „Dana književnosti na filmu”

Zaljubljenicima u spoj ovih dviju umjetnosti manifestacija nudi niz zanimljivih projekcija te im pruža uvid u mogućnosti spajanja knjige i filma. Primarni cilj jest kontinuirana suradnja književnika i filmaša, odnosno potenciranje mogućnosti ekranizacija raznovrsnih književnih djela.

Komentari