Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Knjižnice smiju digitalizirati knjige bez dopuštenja autora

16.09.2014. Tijana Živko
Foto: screenshot

Foto: screenshot

Sud Europske unije donio je odluku da knjižnice imaju pravo digitalizirati knjige i distribuirati ih bez dopuštenja autora. Naime, njemačka izdavačka kuća Eugen Ulmer podnijela je tužbu protiv Tehničkog sveučilišta u Darmstadtu te je pokušala spriječiti digitalizaciju zahtijevajući da se korisnicima sveučilišne knjižnice zabrani printanje knjige ili kopiranje na USB memoriju za upotrebu izvan okvira sveučilišta.

Ipak, Europski je sud odlučio da Sveučilište u Darmstadtu smije digitalizirati knjige njemačke izdavačke kuće Eugen Ulmer kako bi se čitateljima omogućio pristup naslovu iz njihova opusa na računalima.

Prema Direktivi o ostvarivanju autorskih prava, autori imaju ekskluzivno pravo na zabranu reprodukcije svojih djela i kontroliranje komunikacije o svom radu u javnosti i zbog toga se očekuje da će se izdavačke kuće žaliti na ovu odluku suda.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari