Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Knjige

Knjižnice smiju digitalizirati knjige bez dopuštenja autora

16.09.2014. Tijana Živko
Foto: screenshot

Foto: screenshot

Sud Europske unije donio je odluku da knjižnice imaju pravo digitalizirati knjige i distribuirati ih bez dopuštenja autora. Naime, njemačka izdavačka kuća Eugen Ulmer podnijela je tužbu protiv Tehničkog sveučilišta u Darmstadtu te je pokušala spriječiti digitalizaciju zahtijevajući da se korisnicima sveučilišne knjižnice zabrani printanje knjige ili kopiranje na USB memoriju za upotrebu izvan okvira sveučilišta.

Ipak, Europski je sud odlučio da Sveučilište u Darmstadtu smije digitalizirati knjige njemačke izdavačke kuće Eugen Ulmer kako bi se čitateljima omogućio pristup naslovu iz njihova opusa na računalima.

Prema Direktivi o ostvarivanju autorskih prava, autori imaju ekskluzivno pravo na zabranu reprodukcije svojih djela i kontroliranje komunikacije o svom radu u javnosti i zbog toga se očekuje da će se izdavačke kuće žaliti na ovu odluku suda.

Komentari