Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Knjige

Knjižnice smiju digitalizirati knjige bez dopuštenja autora

16.09.2014. Tijana ŽivkoVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: screenshot

Foto: screenshot

Sud Europske unije donio je odluku da knjižnice imaju pravo digitalizirati knjige i distribuirati ih bez dopuštenja autora. Naime, njemačka izdavačka kuća Eugen Ulmer podnijela je tužbu protiv Tehničkog sveučilišta u Darmstadtu te je pokušala spriječiti digitalizaciju zahtijevajući da se korisnicima sveučilišne knjižnice zabrani printanje knjige ili kopiranje na USB memoriju za upotrebu izvan okvira sveučilišta.

Ipak, Europski je sud odlučio da Sveučilište u Darmstadtu smije digitalizirati knjige njemačke izdavačke kuće Eugen Ulmer kako bi se čitateljima omogućio pristup naslovu iz njihova opusa na računalima.

Prema Direktivi o ostvarivanju autorskih prava, autori imaju ekskluzivno pravo na zabranu reprodukcije svojih djela i kontroliranje komunikacije o svom radu u javnosti i zbog toga se očekuje da će se izdavačke kuće žaliti na ovu odluku suda.

(Visited 78 times, 2 visits today)

Komentari