Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

Komentar: Kako je Nova Tv ukrala Mamurluk

24.03.2013. Dario Dalmacija
Screenshot; Youtube

Screenshot; Youtube

Čim je Nova Tv najavila da će u subotu navečer prikazati film Hangover (po naški Mamurluk) oni iskusniji, koji su već ranije upoznali sve čari hrvatskog televizora, znali su da će u pauzi od reklama uspjeti uhvatiti nešto filma.

Kaže Einstein, “postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran”. Ova popularna, ali svakako već isfurana fraza pogađa u sridu.

Međutim, prije nego što objasnim čitateljstvu kakvu je pizdariju napravila ekipa s Nove, moram se osvrnuti i na nedavni eksperiment RTL-a, to vam je ona televizija koja je poznata po mega uspješnicama kao što su Krv nije voda, Sulejman i koja je Hrvatskoj podarila karizmatičnog voditelja Igora Bobića.

Sjećate se “Parade”?

Film Srđana Dragojevića koji je poharao srpska i hrvatska kina došao je u ruke RTL-a, a ti divni ljudi su mudro zaključili da bi film trebali prikazati u – četiri dijela.

Stoga smo 115 minuta filma gledali mjesec dana. Doslovno, gledatelji su nakon mjesec dana i četvrte epizode zaboravili što se dogodilo u prvom dijelu, a neki su u međuvremenu i napustili ovaj svijet.

Kad su s Nove shvatili da postoje filmovi koje nisu režirali ili u njima na bilo koji način sudjelovali Jean Claude Van Damme i Steven Segal, odlučili su se za pametan potez – kupili su prava za prikazivanje filma koji je snimljen u ovom stoljeću. Klap-klap. Na prvu, šokantna je činjenica da su tako grubo okrenuli leđa akcijskim trilerima u kojima Segal jednim pogledom topi tenkove kolumbijske vojske, a ako odemo još dalje shvatit ćemo da su promijenili i žanr te prešli na komediju. Život je nepredvidljiv.

Budimo iskreni

Svi oni koji su Mamurluk u subotu navečer uspjeli pogledati znaju da je film nakon drugog gledanja smiješan koliko i onaj tip koji nam prodaje gotovinski kredit OTP banke.

Naravno, javit će se i oni koje je film i drugi put zaredom oborio s nogu. No, svi ćemo se složiti da je najbolji dio filma ostavljen za kraj, a to je ujedno i dio u kojem saznajemo glavne zgode i nezgode naše male družine; Phila, Stua, Alana i Douga. Upravo su taj dio s Nove izrezali, a nije trebalo dugo da ekipa popizdi i započne prekomjerno pljuvanje po odgovornima. Konkretno, zamijetili smo dosta “mamićevizma” i nabijanja na muško spolovilo.

Ziher vam, stoga, prilaže posljednji dio filma, a uopće ne sumnjamo kako će se s Nove oglasiti priopćenjem vezano za najnoviji debakl. Osobno, još uvijek čekam da mi objasne onu tragikomediju kada je Stefan Kapičić tijekom dodjele Oscara objašnjavao i pojašnjavao svoje dane u Hollywoodu. Do tada…

(Visited 187 times, 1 visits today)

Komentari