Istaknuto
21.01.2018.

Sanja Šiljković, kantautorica koja stoji iza projekta SUN U, u razgovoru nam je otkrila nešto više o svojem prvom singlu, planovima za budućnost, glazbenim projektima u kojima sudjeluje i svojoj glazbenoj prošlosti.

09.01.2018.

"Fantom u operi" Andrewa Lloyda Webbera na Broadwayu je premijerno zaigrao 9. siječnja 1988. godine. Riječ je o najdugovječnijem brodvejskom mjuziklu koji oduševljava u svakom aspektu. Ovaj kazališni spektakl odražava i razlike između američkog i europskog pristupa kulturnim sadržajima.

Film

Komentar: Kako je Nova Tv ukrala Mamurluk

24.03.2013. Dario Dalmacija
Screenshot; Youtube

Screenshot; Youtube

Čim je Nova Tv najavila da će u subotu navečer prikazati film Hangover (po naški Mamurluk) oni iskusniji, koji su već ranije upoznali sve čari hrvatskog televizora, znali su da će u pauzi od reklama uspjeti uhvatiti nešto filma.

Kaže Einstein, “postoje samo dvije beskonačne stvari: svemir i ljudska glupost, ali za svemir baš nisam potpuno siguran”. Ova popularna, ali svakako već isfurana fraza pogađa u sridu.

Međutim, prije nego što objasnim čitateljstvu kakvu je pizdariju napravila ekipa s Nove, moram se osvrnuti i na nedavni eksperiment RTL-a, to vam je ona televizija koja je poznata po mega uspješnicama kao što su Krv nije voda, Sulejman i koja je Hrvatskoj podarila karizmatičnog voditelja Igora Bobića.

Sjećate se “Parade”?

Film Srđana Dragojevića koji je poharao srpska i hrvatska kina došao je u ruke RTL-a, a ti divni ljudi su mudro zaključili da bi film trebali prikazati u – četiri dijela.

Stoga smo 115 minuta filma gledali mjesec dana. Doslovno, gledatelji su nakon mjesec dana i četvrte epizode zaboravili što se dogodilo u prvom dijelu, a neki su u međuvremenu i napustili ovaj svijet.

Kad su s Nove shvatili da postoje filmovi koje nisu režirali ili u njima na bilo koji način sudjelovali Jean Claude Van Damme i Steven Segal, odlučili su se za pametan potez – kupili su prava za prikazivanje filma koji je snimljen u ovom stoljeću. Klap-klap. Na prvu, šokantna je činjenica da su tako grubo okrenuli leđa akcijskim trilerima u kojima Segal jednim pogledom topi tenkove kolumbijske vojske, a ako odemo još dalje shvatit ćemo da su promijenili i žanr te prešli na komediju. Život je nepredvidljiv.

Budimo iskreni

Svi oni koji su Mamurluk u subotu navečer uspjeli pogledati znaju da je film nakon drugog gledanja smiješan koliko i onaj tip koji nam prodaje gotovinski kredit OTP banke.

Naravno, javit će se i oni koje je film i drugi put zaredom oborio s nogu. No, svi ćemo se složiti da je najbolji dio filma ostavljen za kraj, a to je ujedno i dio u kojem saznajemo glavne zgode i nezgode naše male družine; Phila, Stua, Alana i Douga. Upravo su taj dio s Nove izrezali, a nije trebalo dugo da ekipa popizdi i započne prekomjerno pljuvanje po odgovornima. Konkretno, zamijetili smo dosta “mamićevizma” i nabijanja na muško spolovilo.

Ziher vam, stoga, prilaže posljednji dio filma, a uopće ne sumnjamo kako će se s Nove oglasiti priopćenjem vezano za najnoviji debakl. Osobno, još uvijek čekam da mi objasne onu tragikomediju kada je Stefan Kapičić tijekom dodjele Oscara objašnjavao i pojašnjavao svoje dane u Hollywoodu. Do tada…

(Visited 186 times, 2 visits today)

Komentari