Istaknuto
22.05.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ovog tjedna nudi izbor domaćih i regionalnih noviteta za koje možete glasati te nekoliko stranih preporuka za slušanje.

21.05.2019.

Vrijeme čitanja: 10 minute Da je nostalgija najdraža hrana Hollywooda već je odavno jasno, a još jedna potvrda toga nove su verzije davno zaboravljenih i preboljenih serija.

Glazba

Koncert Svemirka u riječkom Životu

17.11.2017. Ziher.hrFoto: Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Glazbenik i producent Marko Vuković, poznatiji pod scenskim imenom Svemirko, nastupit će ove subote, 18. studenog u popularnom riječkom klubu Život. Koncert organizira glazbena organizacija Velvet festival, a ujedno će ovo biti i njegov premijerni nastup u Rijeci gdje ćemo čuti plesne milosti i spojiti se s kozmosom.

Kad je krajem siječnja Vuković izdao LP finoću – “Vanilija“, nitko nije mogao slutiti da će šire slušateljstvo prostora koji nastanjuju Južni Slaveni dočekati ovo izdanje kao kozmičku manu s neba. Vuković nekad poznat kao Kimekai, potom kao Nikonar, pronašao je svoje novo ruho u kozmičkom synthpop pseudonimu.

Album prvijenac novog Vukovićeva ruha – “Vanilija”, do sad je prodan u nekoliko desetaka VHS primjeraka dok je na Bandcampu, a kasnije i na youtubeu od obožavatelja preslušan do iznemoglosti. Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvrštena je i u KEXP fonoteku.

Rastuća popularnost dovela je do formiranja benda u kojem su uz Vukovića, Branimir Blažević, Tomislav Đudarić, Toni (Marin) Tandara i Bojan Bojkov. Do sad mogli ste ih live čuti svega nekolicinu puta i to pretežito na festivalima poput SuperUha i Velveta. U ovakvoj bendovskoj postavi nastupit će i u Životu.

Ulaz na koncert je 25 kuna (plaća se na ulazu u klub), a vrata se otvaraju u 22 sata i 30 minuta. Bend izlazi na pozornicu u 23 sata.

(Visited 117 times, 1 visits today)

Komentari