Istaknuto
06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

03.12.2017.

Gospođice iz Avignona smatraju se jednim od najvažnijih, ujedno i najkontroverznijih radova u umjetnosti 20. stoljeća. Povjesničari umjetnosti već se desetljećima bave misterioznim pogledima ženskih likova i njihovim revolucionarnim oblikovanjem kojemu su prethodile brojne Picassove skice i prepravke...

Glazba

Koncert Svemirka u riječkom Životu

17.11.2017. Ziher.hrFoto: Ziher.hr

Glazbenik i producent Marko Vuković, poznatiji pod scenskim imenom Svemirko, nastupit će ove subote, 18. studenog u popularnom riječkom klubu Život. Koncert organizira glazbena organizacija Velvet festival, a ujedno će ovo biti i njegov premijerni nastup u Rijeci gdje ćemo čuti plesne milosti i spojiti se s kozmosom.

Kad je krajem siječnja Vuković izdao LP finoću – “Vanilija“, nitko nije mogao slutiti da će šire slušateljstvo prostora koji nastanjuju Južni Slaveni dočekati ovo izdanje kao kozmičku manu s neba. Vuković nekad poznat kao Kimekai, potom kao Nikonar, pronašao je svoje novo ruho u kozmičkom synthpop pseudonimu.

Album prvijenac novog Vukovićeva ruha – “Vanilija”, do sad je prodan u nekoliko desetaka VHS primjeraka dok je na Bandcampu, a kasnije i na youtubeu od obožavatelja preslušan do iznemoglosti. Osim što je ovaj album prepoznat od strane domaćih slušatelja kao jedno od najboljih izdanja ove godine, uvrštena je i u KEXP fonoteku.

Rastuća popularnost dovela je do formiranja benda u kojem su uz Vukovića, Branimir Blažević, Tomislav Đudarić, Toni (Marin) Tandara i Bojan Bojkov. Do sad mogli ste ih live čuti svega nekolicinu puta i to pretežito na festivalima poput SuperUha i Velveta. U ovakvoj bendovskoj postavi nastupit će i u Životu.

Ulaz na koncert je 25 kuna (plaća se na ulazu u klub), a vrata se otvaraju u 22 sata i 30 minuta. Bend izlazi na pozornicu u 23 sata.

Komentari