Istaknuto
11.05.2018.

Cinkuši su jedno od najorginalnijih, najunikatnijih i najkreativnijih hrvatskih glazbenih imena. Iza njih su četiri studijska i jedan live album, a 20 godina karijere proslavit će velikim koncertom 11. svibnja u Tvornici kulture.

08.05.2018.

Sven Popović razgovarao je s Lucijom Butković povodom objavljivanja svoje druge knjige i prvog romana "Uvjerljivo drugi" (Fraktura, 2018.). U intervjuu su dotaknute njegove glavne preokupacije – generacijske i individualne egzistencijalne strepnje, književnost, glazba i snoviti gradski pejzaž.

Glazba

Wrekmeister Harmonies ovaj tjedan nastupaju u Rijeci

29.04.2018. Ziher.hrFoto: facebook.com/wrekmeisterharmonies23

U četvrtak, 3. svibnja, u 20 sati u prostoru OKC Palach, održat će se koncert Wrekmeister Harmonies, projekt glazbenika J.R. Robinsona koji zajedno s Ester Shaw i suradnicima stvara duže kompozicije koje se žanrovski mogu svrstati u drone/ambient/noise/post metal. Organizatori ovog događaja su Distune Promotion.

Društvo na pozornici praviti će im domaći dečki, band Asheraah, sa svojim novim materijalom EP “Everything Will Fade”. Ovo će biti premijerni nastup Wrekmeister Harmonies u Hrvatskoj.

Najmračniji ljudski podražaji

Nazvan prema istoimenom filmu Bele Tara, ovaj je projekt pod vizionarskom palicom J.R. Robinsona od ranih početaka zamišljen i fokusiran na izvođenje dužih kompozicija na javnim mjestima poput muzejskih prostora, mauzoleja pa čak i mostova.  Kako je oduvijek bio zadivljen idejom prijelaza i transformacije preko granica nečijeg iskupljenja, kroz svoje  video i glazbene uratke,  Robinson istražuje najmračnije ljudske podražaje i društvene odgovore na njih.

Njegova  percepcija života (koja se očituje kroz njegovo stvaralaštvo), ustvari je dug i postupan proces propadanja, u kojem svjetlost lako nestaje u tami dok nesvjesne guta zlo modernog društva. Njegova se glazba ne odražava samo na općeprihvaćenu filozofiju života već i na emocionalne reakcije čije je nastavak posljedica.

Njihov najnoviji album “The Alone Rush“, prvi je cjeloviti album glavne poluge benda i može se direktno preslušati na njihovoj Bandcamp web stranici.

Ulaznice se u pretprodaji mogu nabaviti u Dallas Music Shopu Rijeka i preko sustava Entrio po cijeni od 50 kuna. Na dan koncerta cijena će biti 75 kuna.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Komentari