Istaknuto
24.04.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Svake srijede izdvajamo najzanimljivije domaće i regionalne singlove, a na vama je da odaberete svog favorita. Bacite uho i na našu preporuku stranih noviteta.

22.04.2019.

Vrijeme čitanja: 6 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U ožujku su nam kroz player prolazili Porto Morto, Pseća plaža, Killed a Fox, The Sepia Sisters, Bakterije, FNC Diverzant, Trophy Jump, From Another Mother i Svemir.

Glazba

Koncertni vikend u riječkom Životu

30.01.2018. Ziher.hrFoto: press Život / Karpov Not Kasparov
Vrijeme čitanja: 1 minuta

Klub Život nastavlja sagu odličnih koncerata, ovaj put u suradnji sa ljubljanskim showcase festivalom MENT. U Rijeku nam dolaze dva izvođača potpuno različitih žanrova i pozadina, a to su rumunjska orijentalna elektro-jazz senzacija Karpov not Kasparov (petak 2.2.)  i češki shoegaze divovi Manon Meurt (subota 3.2.).

Lokalni heroji Bukurešta, ali također i jako aktivni glazbeni turisti, Karpov not Kasparov, svirali su po cijeloj Europi u posljednjih par godina, svirajući svoj energični live set u alternativnim prostorima u Londonu, Berlinu, Milanu, Parizu, Beču, Hamburgu, Baselu, Lionu, Oslu, Briselu, Dusseldorfu, Pragu, Varšavi, Lillu, Budimpešti, Beogradu…

Njihova glazba je jako plesna, ponekad sa prizvukom jazza, orijentalnog folklora, ali uvijek sa istaknutim plesnim zvukovima 80-ih. Uvijek iznenađuju, pa tako u njihovim nastupu ponekad možete doživjeti i kazališnu predstavu ili opskurne vizualizacije koje analogno proizvode. Debi LP „Soundtrack for a Game of Chess“ bio je nominiran kao album mjeseca od strane VICE-a, te proglašen jednim od najvrijednijih izdanja godine od strane Rumunjske Radio Televizije.

Blistave pjesme formirane od nježnih i transedentnih vokala, hipnotičkih bas linija, dinamičnog bubnja i pejzažnih gitare sa finalima eksplozivne distorzije, zaštitni su znak mladog kvarteta Manon Meurt iz Češke Republike.

Inspirirani britanskim shoegaze pokretom ranih 90-ih godina i bendovima, već su svirali kao predgrupa bendovima kao što su Slowdive, The Raveonettes, LSD and the Search for God i My Bloody Valentine. Kao smiješnu situaciju navode činjenicu da im je za vrijeme tonske probe prije koncerta sa Kevinom Shieldsom prišao tonski majstor My Bloody Valentine-a i upozorio ih da su preglasni.

Oba koncerta koštaju samo 20 kn, a detaljnu satnicu možete vidjeti na Facebook stranici kluba Život.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari