Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Uncategorized

Konoplja na radiju #6: Pola godine radijske borbe

08.05.2014. Ziher.hr
Foto: Press

Foto: Press

Nakon 6 mjeseci emitiranja, emisija Konoplja Na Radiju, obradila je teme o kojma se ljudi nisu usudili pričati javno. Radio Student i ova jedinstvena emisija u našoj regiji krenuli su u razbijanje tabua, edukaciju građanstva, u zaštitu i informiranje stigmatiziranih pacijenata te pripremanje hrvatskih gospodarstvenika za novu-staru industrijsku granu – uzgoj i preradu konoplje. S obzirom da je emisija znanstvenoga karaktera i ovoga puta je ugostila stručnjake medicinskog kanabisa.

Prije nego je emitirana prva epizoda, mediji su baratali polovičnim informacijama, a u javnosti nije bilo dovoljno stručnih informacija za neku konkretnu raspravu. Danas nitko ne može tvrditi da nema dovoljno informacija, stručnih dokaza ili primjera uprabe konoplje, jer je ova emisija u eter Radio Studenta do sada pozvala kompetentne znastvenike, sveučilišne profesore iz Hrvatske i svijeta, proizvođače, prerađivače, poduzetnike, političare, aktiviste, ali najvažnije od svega, pacijente koji su sami svjedočili pozitivnom djelovanju konoplje na njihov organizam. Pa je tako i šesta epizoda ponovno u prvi plan stavila problematiku medicinske uporabe marihuane.

Glavna gošća nove epizode je Marta Gold, magistar agronomije, specijalizirana za ekološku poljoprivredu te uzgoj medicinskog kanabisa, koja radi u nizozemskoj tvrtki Bedrocan. Ova jedinstvena tvrtka uzgaja i distribuira medicinski kanabis pacijentima kojima zakon njihove države dopušta legalno liječenje.  U Hrvatskoj je zakonska situacija puno drugačija, pa će se kroz razgovor pokušati doznati kakve su novosti u liječenju ovom biljkom te popričati o iskustvima pacijenata i tvrtke Bedrocan.

Druga priča nije znanstvena, nego poduzetnička. Riječ je o mladom poduzetniku i glazbeniku Ziggi-ju, koji je rodom iz Slovenije, ali od nedavno posluje u Coloradu – državi koja je legalizirala kanabis (i) u rekreativne svrhe. Ziggi će, iz prve ruke, u kratkim crtama ispričati kako je biti dijelom legalne kanabis zajednice, a također donosi i izvještaj sa najvećeg Cannabis Cup-a u povijesti, koji je održan prije tjedan dana u Denveru.

Kako bi se zaokružila priča sa naših prostora, jedna od tema ove emisije će biti usmjerena na trenutnu situaciju u susjednoj Srbiji. Razgovarat će se sa društvom I.R.K.A., koje je krenulo u ozbiljnu borbu za promijenom postojeće zakonske regulative kako bi pacijenti mogli dobiti pravo na dostojanstveno liječenje i legalno liječenje teških bolesti.

Budite i ovaj četvrtak, 8.5., u 22h na 100.5 MHz ili pratite novosti iz svijeta konoplje putem web streama na www.radiostudent.hr.

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari