Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Glazba

Kontroverzne Pussy Riot dolaze u Motovun!

21.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Motovun film festival uz pregršt filmskog svake godine donosi i zanimljivi glazbeni program. Ove godine dolaze Pussy Riot.

Ruski punk bend Pussy Riot nije samo bend, već su članice umjetnice i aktivistice. Tri članice benda postale su  poznate široj javnosti zbog incidenta koji se dogodio prošle godine u veljači kada su ušle u središnju moskovsku crkvu i za vrijeme održavanja službe protestirale protiv crkve i političke situacije u Rusiji. Incident je završio uhićenjem i zatvorskim kaznama za sve članice. Cijeli svijet se digao u njihovu obranu te su ubrzo postale junakinje u borbi za slobodu mišljenja i izdržavanja. Podršku su im dali i mnogi glazbenici kao Beastie Boys, The Black Keys, Franz Ferdinand, Green Day, Madonna, Paul McCartney, Moby, Red Hot Chili Peppers, Sting i mnogi drugi. Na festivalu će se prikazivati i dokumentarni film pod imenom “A Punk Prayer” koji govori o onom o čemu se nije govorilo u medijima i o manje poznatoj strani benda.

(Visited 29 times, 1 visits today)

Komentari