Istaknuto
21.09.2018.

Uoči početka nove kazališne sezone u Satiričkom kazalištu Kerempuh, razgovarali smo s redateljem Bobom Jelčićem o jednoj od najboljih prošlosezonskih predstava, njegovom autorskom projektu "Govori glasnije!".

16.09.2018.

Novi ravnatelj zagrebačke Opere prvi je stranac na tom mjestu od samostalnosti Hrvatske. Otkrio nam je na što će staviti naglasak u svom četverogodišnjem mandatu, ali i za koji nogometni klub navija te što mu je skriveni talent.

Glazba

Kontroverzne Pussy Riot dolaze u Motovun!

21.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Motovun film festival uz pregršt filmskog svake godine donosi i zanimljivi glazbeni program. Ove godine dolaze Pussy Riot.

Ruski punk bend Pussy Riot nije samo bend, već su članice umjetnice i aktivistice. Tri članice benda postale su  poznate široj javnosti zbog incidenta koji se dogodio prošle godine u veljači kada su ušle u središnju moskovsku crkvu i za vrijeme održavanja službe protestirale protiv crkve i političke situacije u Rusiji. Incident je završio uhićenjem i zatvorskim kaznama za sve članice. Cijeli svijet se digao u njihovu obranu te su ubrzo postale junakinje u borbi za slobodu mišljenja i izdržavanja. Podršku su im dali i mnogi glazbenici kao Beastie Boys, The Black Keys, Franz Ferdinand, Green Day, Madonna, Paul McCartney, Moby, Red Hot Chili Peppers, Sting i mnogi drugi. Na festivalu će se prikazivati i dokumentarni film pod imenom “A Punk Prayer” koji govori o onom o čemu se nije govorilo u medijima i o manje poznatoj strani benda.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Komentari