Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

Kontroverzne Pussy Riot dolaze u Motovun!

21.06.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Motovun film festival uz pregršt filmskog svake godine donosi i zanimljivi glazbeni program. Ove godine dolaze Pussy Riot.

Ruski punk bend Pussy Riot nije samo bend, već su članice umjetnice i aktivistice. Tri članice benda postale su  poznate široj javnosti zbog incidenta koji se dogodio prošle godine u veljači kada su ušle u središnju moskovsku crkvu i za vrijeme održavanja službe protestirale protiv crkve i političke situacije u Rusiji. Incident je završio uhićenjem i zatvorskim kaznama za sve članice. Cijeli svijet se digao u njihovu obranu te su ubrzo postale junakinje u borbi za slobodu mišljenja i izdržavanja. Podršku su im dali i mnogi glazbenici kao Beastie Boys, The Black Keys, Franz Ferdinand, Green Day, Madonna, Paul McCartney, Moby, Red Hot Chili Peppers, Sting i mnogi drugi. Na festivalu će se prikazivati i dokumentarni film pod imenom “A Punk Prayer” koji govori o onom o čemu se nije govorilo u medijima i o manje poznatoj strani benda.

(Visited 27 times, 1 visits today)

Komentari