Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Kontroverzne Pussy Riot dolaze u Motovun!

21.06.2013. Antonia ŠeremetVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Foto: facebook.com/ Pussy Riot

Motovun film festival uz pregršt filmskog svake godine donosi i zanimljivi glazbeni program. Ove godine dolaze Pussy Riot.

Ruski punk bend Pussy Riot nije samo bend, već su članice umjetnice i aktivistice. Tri članice benda postale su  poznate široj javnosti zbog incidenta koji se dogodio prošle godine u veljači kada su ušle u središnju moskovsku crkvu i za vrijeme održavanja službe protestirale protiv crkve i političke situacije u Rusiji. Incident je završio uhićenjem i zatvorskim kaznama za sve članice. Cijeli svijet se digao u njihovu obranu te su ubrzo postale junakinje u borbi za slobodu mišljenja i izdržavanja. Podršku su im dali i mnogi glazbenici kao Beastie Boys, The Black Keys, Franz Ferdinand, Green Day, Madonna, Paul McCartney, Moby, Red Hot Chili Peppers, Sting i mnogi drugi. Na festivalu će se prikazivati i dokumentarni film pod imenom “A Punk Prayer” koji govori o onom o čemu se nije govorilo u medijima i o manje poznatoj strani benda.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari