Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Kraj godine uz Žedno Uho i Leatitiu Sadier, Sage Francisa i Wampire

24.11.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: facebook.com/Wampire

Foto: facebook.com/Wampire

Nakon uspješne i zanimljive koncertne sezone u 2014. godini Žedno Uho već uobičajeno redovitoj publici jednom godišnje poklanja neki od koncerata u njihovoj organizaciji.

Poklon koncert redovitoj publici u 2014. godini je nastup baltimorskog benda Wampire  8. prosinca u klubu Močvara.

Bend Wampire nastao je u Portlandu 2007. godine kad su dva prijatelja, multi-instrumentalisti i  dugogodišnji glazbeni suradnici Rocky Tinder i Eric Phipps prijašnje stvaralaštvo elektronske klubske glazbe transformirali u zavodljivu mješavinu psihodeličnog rocka , sanjive pop glazbe začinjene parodijom. Glazbeno stvaralaštvo upotpunjuju ekscentričnim, veselim stylingom i dizajnom omota ploča i diskova po ugledu na skandinavsku porno industriju 70-ih, horor filmove B produkcije i kalifornijsku LSD euforiju 70-ih godina.

Na koncert benda Wampire mogućnost besplatnog ulaska imat će svi koji posjeduju  ulaznicu za bilo koji održan koncert u organizaciji Žednog uha u studenom ove godine. 

One koji nisu sačuvali ulaznice za neki od prijašnjih koncerata  ili jednostavno nisu posjetili niti jedan koncert u studenom Žednouhi usmjeravaju na neki od dva predstojeća zanimljiva, žanrovski različita  koncerta.Kupnjom ulaznice za jedan od dolje navedenih koncerata ostvaruje se mogućnost besplatnog ulaska na koncert benda Wampire 8. prosinca u klubu Močvara .

Foto: Žedno Uho

Foto: Žedno Uho

Leatitia Sadier je pjevačica karakterističnog hipnotičkog vokala poznatija kao članica svevremenskog  kraut pop benda Stereolab.  Glazbenu karijeru započinje krajem 80-ih godina  kada je upoznala  Tima Ganea, gitarista benda McCarthy s kojim je ubrzo osnovala i inovativni kraut pop bend Stereolab, a koji je bitno utjecao na mnoge obožavatelje diljem svijeta, kao i na glazbenike. Kao solo izvođač iza sebe ima dva studijska albuma, a tijekom bogate i zanimljive glazbene karijere surađivala je s nizom glazbenika i bendova nezavisne scene. Ulaznice za koncert Leatitie Sadier 24. studenog u klubu Močvara u pretprodaju su 45Kn, dok će na ulazu koštati 60Kn.

Foto: Žedno Uho

Foto: Žedno Uho

Karizmatični reper, pisac i performer Sage Francis na glazbenoj sceni primjećen je 2001. godine kada ujedno postaje i internetski hit s pjesmom Makeshift Patriot u kojoj kritizira američke medije tijekom terorističkog napada 11. rujna 2001. godine. Ubrzo izdaje i prvi studijski album „Personal Journals“ nakon čega potpisuje ugovor sa punk rock diskografskom kućom Epitaf Records, za koju kasnije izdaje još tri albuma. Sage Francis jedan je od rijetkih slam pjesnika koji uživa poštovanje rock glazbenika, što je rezultiralo i gostovanjem na pjesmi Let Them Eat War popularnog rock benda Bad Religion.

Prije nastupa Sage Francisa nastupit će Diyala  – domaća hip-hop glazbenica i MC koja se s hip hopom upoznala još u djetinjstvu dok je živjela u New Yorku. S prvim nastupima je počela 1999., a 2005. je bila predgrupa Edi Maajki kojem se pojavjuje i na albumu “No sikiriki”. Ulaznice za koncert Sage Francisa i Diyala 25. studenog u Močvari su u pretprodaju 60 kuna, dok će na dan koncerta biti 80 kuna.

Oni koji nisu i neće pohoditi niti jedan koncert ovog mjeseca ulaznice za koncert  Wampire 8. prosinca moguće je kupiti isklučivo na ulazu u klub Močvara po cijeni od 45kn.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari