Istaknuto
23.08.2017.

Riječka četvorka Silk Milk definirana je kao instrumental progressive funk rock bend, sviraju autorske skladbe i u tome uživaju. Ozbiljni su što se tiče pristupa stvaranju glazbe, no u tome uvijek nađu mjesta za zabavu. Dok pripremaju debitantski EP, upoznajte ih malo bolje u intervjuu.

20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

Film

Kraj Kina u mom kvartu: Filmska uživancija završava filmom ”Posljedna patrola”

05.07.2014. Ziher.hr
FOTO: kino u mom kvartu promo materijal

FOTO: kino u mom kvartu promo materijal

U idealnoj ljetnoj atmosferi, uz kućne ljubimce i kokice pod zvijezdama, uživali smo u romantičnoj komediji Woody Allena „Rimu, s ljubavlju“ te u glazbeno – dokumentarnoj priči Malik Bendjelloula, „Potraga za Sugar Manom“.

Zadnji dan, 6.7. prikazivat će se jedan potpuno drukčiji, akcijski „film s herojima“, tako da ni ljubitelji ovog žanra neće ostati zakinuti.  Po riječima njegova selektora, glumca Krešimira Mikića. Posljednja patrola (End of Watch) iz 2012. godine uradak je Davida Ayera, redatelja specijaliziranog za policijske filmove. Često citiran kao Ayerov najbolji uradak, ovaj film prati priču dvojice običnih policajaca iz Los Angelesa (Jake Gyllenhaal i Michael Pena) na izrazito realan, ponekad i brutalan, ali primarno jednostavan način.

Projekcije započinju zabavom za najmlađe, prikazivanjem „Profesora Baltazara“, omiljenog izumitelja svih generacija, nakon kojeg će se prikazati film „Zvižduk uz Otona“ nastao u sklopu filmske radionice za osnovnoškolce pri Centru za kulturu i film Augusta Cesarca.

Program počinje u 21 sat, a održava se na zelenoj površini Trga dr. Franje Tuđmana. Kao i dosad upad je besplatan za sve filmoljupce. Dobar provod želimo!

Komentari