Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Izvedbene umjetnosti

Kraljica majka na prijestolju u Dubrovniku

10.04.2013. Martina Marčinko
Foto: kazaliste-dubrovnik.hr

Foto: kazaliste-dubrovnik.hr

Predstava talijanskog dramatičara Manlioa Santanellia Kraljica majka premijerno će biti izvedena 11. travnja u dubrovačkom kazalištu Marin Držić. Redatelj ove predstave je Ivan Leo Lemo, koji oduševljava i kazališnu i modnu kritiku. Naime, ovaj svestrani umjetnik ne bavi se samo kazalištem,  već se njegove redateljske sposobnosti vežu i uz događaje poput fashion weeka, modnih revija, koncerata i sl.

Kraljica majka predstava je u kojoj igraju samo dva lika. Majka Regina- koju utjelovljuje Milka Podrug Kokotović i njen sin Alfredo čiju je ulogu preuzeo Vladimir Posavec Tušek. Oboje nezadovoljni svojim nepotpunim i neostvarenim životima traže rješenje. Majka, koja skriva burnu prošlost i sin umjetnik koji je ostao bez inspiracije na području umjetnosti i života neodoljivo podsjećaju na Krležinog Filipa Latinovicza.

Sam naziv predstave Kraljica majka groteska je na loš odnos majke i sina. Alfredo naziva svoju majku kraljicom, iako ona to ničim nije zaslužila. Upravo nedostatak majčine ljubavi, životne teškoće i umjetnička blokada nagnale su Alfreda da izlaz iz tog pakla potraži u paklu opijata. Kraljica majka, Regina, ne uspijeva pomoći sinu na vrijeme.

Što se točno dogodilo na kraju, koji zaključak možete izvući i hoćete li od sada i svoje majke nazivati kraljicama, odlučite nakon ove odlične predstave.

(Visited 150 times, 1 visits today)

Komentari