Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Film

Kratke slike: Novi filmski program u SC-u

26.02.2015. Marija VukšićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Press

Foto: Press

Kratke slike novi je filmski program Kulture promjene SC koji započinje u četvrtak 5. ožujka. Filmski program kroz četiri cjeline (Iz kratke baze 25 FPS-a, Postfest, The younger, the better i Runda kratkog) donosi ono najzanimljivije i najsuvremenije iz područja domaćeg kratkog filma, domaćeg i inozemnog eksperimentalnog filma i videa.  Osim toga, festival postavlja pitanja vezana uz antropologiju filmskih festivala te predstavlja i analizira mlade video umjetnike.

Foto: Press

Foto: Press

U četvrtak 5. ožujka Iz kratke baze 25 FPS-a prikazuje se Ono što se ne želi čuti, ono što se ne želi vidjeti, a tom se temom bave filmovi Crop (2012) redatelja Johanna Domkea i Marouana Omara i Svečujući (The All-Hearing 2014) redatelja Lawrencea Abua Hamdana. Crop je eksperimentalan dokumentarac koji analizira revoluciju u Egiptu, a Svečujući se bavi zvukom i zvukovnim zagađenjem u Kairu preko kojih dolazi do većih političkih pitanja u Egiptu.

Program se nastavlja u aktivističkom tonu i u sklopu Postfesta 12. ožujka. predstavlja se Sisak eko film festival uz razgovor s voditeljem festivala, Danielom Pavlićem. Raspravljat će se o tome koliko je moguće ostvariti ekoaktivizam kroz film, kojim metodama privući ciljanu (u ovom slučaju seljačku) publiku te kako uopće mjeriti socijalni i okolišni učinak angažiranih festivala ovakvog tipa.

Foto: Press

Foto: Press

The younger, the better 19. ožujka predstavlja jednog od najzanimljivijih filmaša mlađe generacije, Luku Hrgovića, autora popularnog kratkog videa Zetstapo. Radnja videa odvija se u Zagrebu, a tema je distopijska budućnost u kojoj je pogubno voziti se javnim prijevozom bez karte, a ZET-ovi kontrolori prikazani su kao strašni roboti. Runda kratkog program je kratkometražnog hrvatskog filma koji je prošle godine pokrenut u suradnji s Kinoklubom Zagreb, a 26. ožujka u odabiru će se naći domaći eksperimentalni filmovi iz 90-ih. 

(Visited 62 times, 1 visits today)

Komentari