Istaknuto
17.08.2018.

Ove godine već smo imali prilike gledati nekoliko kvalitetnih hrvatskih naslova, a što u nastavku gledamo na velikom platnu donosimo u jesenskom pregledu.

16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

Film

Video: Krenula prva hrvatska ZF web serija Jugoistočno od razuma

04.12.2013. Nikola Šimić
jugoistočno.com

jugoistočno.com

Sinoć je s prikazivanjem počela prva hrvatska znanstveno-fantastična web serija u produkciji filmske udruge Nulta gravitacija. Prva sezona serije nosi naziv Fragmenti i upravo je jučer doživjela svoju premijeru.

Radi se o seriji koja je napravljena bez ikakve financijske pomoći odnosno bez budžeta i iz ljubavi autora prema žanru u potpunosti zapostavljenom u Hrvatskoj. Mnogi će reći kako je potrebno dosta novaca kako bi se napravio kvalitetni ZF uradak, međutim nekako treba započeti.

Zaljubljenici u science fiction koji su se i odlučili na snimanje Jugoistočno od razuma nisu prihvatili “ne” televizijskih kuća i jednostavno su napravili nešto novo i posebno na hrvatskom medijskom tržištu. O prvoj epizodi možete presuditi sami, ali kako god projekt završio, lijepo je vidjeti da postoje bar pokušaji ostvarenja nečega inovativnoga.

jugoistočno.com

jugoistočno.com

Budući da se radi o tek prvoj epizodi serije, trebamo biti strpljivi i pričekati još koju epizodu kako bi uhvatili radnju. Dotada se zadovoljite s kratkim sinopsisom serije (koju možete pronaći na službenoj stranici serije).

Život srednjoškolke Andree čini se sasvim običan, dok se u jednom trenutku ne zatekne daleko, daleko od svega što poznaje…

Andrea nema oca, a majka ju ostavlja na čuvanje kod polubrata i njegove trudne djevojke, te nestaje bez traga. Njezina misija postaje pronaći svoju majku i odgovore na pitanja o vlastitome identitetu. Dok ona traži majku, jedna tajanstvena ličnost poslala je plaćenike da pronađu nju.

U Andreinoj prošlosti krije se objašnjenje zašto je ona jedna posebna djevojka – nada čitavih civilizacija. Njezina majka i odavno odsutni otac samo su figure smještene na suprotstavljene strane drevne bitke. No gdje su figure, tu su i gospodari, a Andrea niti ne sluti koliko su joj blizu.

(Visited 155 times, 1 visits today)

Komentari