Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Krvava Psychobilly Night u Vintage Industrial Baru

15.09.2015. Helena KezerićFoto: Press
Vrijeme čitanja: 2 minute

Jesenji veo nadvio se nad naše prozore. Navire sezona kolinja, ajvara i Big Brothera, a šuška se da će Angie dobiti prinovu iz Sirije. Na stranu politike i ostalih društvenih igara, ovdje se još uvijek bavimo glazbom. Zagreb ima Saučešće, koji su sasvim slučajno nakon kusur godina truljenja u mračnom podrumu snimili album. U to ime obukli smo crninu. Pančevo ima Goatmare & The Hellspades čije bi bogoslužje uvijek rado poslušali u Zagrebu. Kako praše civilizirane zemlje Europske Unije uvjerit ćemo se 17. rujna. Naime, u četvrtak će Vintage Industrial Bar osloboditi francusko čudovište Banane Metalik uz podršku iz Slovenije, Clockwork Psycho. Oba benda vole, žive i sviraju psychobilly.

Foto: Press

Foto: Press

Banane Metalik datiraju iz godine Gospodnje 1992. Ništa božanstveno ili sveto ne obilježava ove rock ‘n’ roll manijake. Ubrzo su prerasli maleni gradić na sjeveru Francuske, a svakim novim koncertom povećavali su broj sljedbenika. Glas o njihovim frapantnim nastupima koji slove kao neviđena krvava katarza za oči i uši, ubrzo je inficirao i ostatak Europe. Za vrijeme njihovih nastupa pozornice su uglavnom prekrivene hrpom fanova, lokvama umjetne krvi i zastrašujućim maskama. Bend je 1997. zamro, te mu je cijelo destljeće trebalo da uskrsne poput mračnog feniksa iz pepela bogohulnih misli i uvrnutih nakana. Banane Metalik iza sebe imaju četiri diskografska izdanja, a u svrhu promocije posljednjeg “The Gorefather: A Gore ‘n’ Roll Soundtrack” nastupit će u zagrebačkom Vintageu.

Foto: Press

Clockwork Psycho je mlad i veoma perspektivan bend mnogo civiliziranijeg izgleda, a dolaze iz Slovenije. U svom troipolgodišnjem djelovanju odsvirali su stotine koncerata po Europi, no tko još pamti statistiku? Bend se može pohvaliti prvijencem kojeg su potpisali za prestižnu britansku etiketu i ugovorom u poznatoj njujorškoj izdavačkoj kući, predstoje im nastupi na tri psychobilly festivala i europska turneja, ali nisu došli da se hvale. Od prije su poznati domaćoj publici po samostalnim nastupima ili kao podrška bendovima Demented Are Go, Koffin Kats i The Brains. Karizmatična kontrabasistica i glavna vokalistica Lilith na čelu je ovog vartenog tria, a publici će ovoga puta predstaviti material koji će sadržavati njihovo sljedeće izdanje.

Ulaznice za ovo krvavo krštenje mogu se nabaviti u Dirty Old shopu na adresi Tratinska 18 i u Vintage Industrial Baru u Savskoj 160. Više informacija o ulaznicama saznati možete na info@dirtyoldempire.com. Cijena ulaznice u pretprodaji iznosit će 40 kuna, a na dan koncerta biti će potrebno izdvojiti 60 kuna.

(Visited 68 times, 1 visits today)

Komentari