Istaknuto
23.10.2016.

U posljednje vrijeme svjedočimo razvijanju bliske umjetničke veze između Rusije i Hrvatske. Nakon izložbe "Rusija: život, mjesta i trenutci" u Muzeju za umjetnost i obrt, u Klovićevim dvorima u tijeku je još jedna fotografska izložba koja otkriva neke skrivene ljepote ruskog života i kulture. Naziv izložbe "Sankt Peterburg očima anđela: Pogled s katedrale sv. Izaka" nedvosmisleno najavljuje tematiku koja očekuje posjetitelje.

19.10.2016.

Druga epizoda Glazbenog lonca u Kavezu u petak, 4. studenog ugostit će Svemir. Uz akustičnu svirku i razgovor, bend okupljen oko zagrebačke kantautorice Zvonke Obajdin imat će i premijernu javnu promociju spota za „Dunjinu pjesmu“, njihov posljednji singl.

Glazba

KSET u borbi protiv ponedjeljka: INDIREKT goes psycho

01.05.2016. Elena JapundžićFoto: INDIREKT

Ususret INDIREKT festivalu u Umagu koji se održava 17. i 18. lipnja ove godine i okuplja kao i uvijek nova indie imena za koja ćete htjeti čuti i nastaviti slušati, kao što su Theft of October, Halftones, Middlemist Red i drugi, KSET organizira koncert, izložbu i video projekcije u jednom.

Ukoliko poželite ubiti ponedjeljak i započeti tjedan sa stilom obavezno navratite u KSET 2. svibnja (maja) i dopustite da vas zabavi neočekivana i zabavna Ivana Picek, trećina psihodeličnih „Pridjeva“ i autorica hita Ja živim u WC-u. Umjetnica je trenutno u fazi završavanja novog albuma koji će premijerno izvesti upravo u KSET-u, a na sceni će joj se pridružiti i njena sestričnu Antonija koja će ju pratiti na ksilofonu.

Osmeročlani anti-orkestar iz Beograda The Cyclist Conspiracy spaja nespojivo. Žestoke gitarske „rifove“ sa ženskim zborskim glasovima. Međutim, cijela stvar funkcionira, i ne samo to, zabavlja. Live nastup ovog neuobičajenog glazbenog spoja svakako treba doživjeti i uvjeriti se da je svijet bio tmurnije mjesto prije nego što ste ugledali ove ljude na pozornici.

Glazbu će puštati i DJ Nemanja. Projekt iza kojeg stoji Luka Šipetić iz benda NLV. Ukoliko znamo da „Nemanja nije bend niti osoba, Nemanja je ideja“, mislim da se ništa više ne mora dodati kako bi zaključili da se radi o zaokruženom konceptu koji će ispuniti prostor KSET-a neponovljivom psihodelijom.

Uz sve to atmosferu će dodatno začiniti video projekcije Dina Santaleze. Čovjeka koji između ostalog stoji iza glazbenih spotova bendova Pridjevi i East-Ra. Neočekivanog i nadasve maštovitog umjetnika kojega, ako već niste, smjesta potražite na internetu. Iznenadit će vas i oduševiti svojim idejama.

Moći ćete uživati i u slikama akademskog slikara Josipa Tirića koji svojim slikama pokušava prikazati emociju, sam ‘duh’ slike. Njegove slike velikih formata predstavljaju život i interpretiraju svakodnevno na jedan potpuno drugačiji način.

Sve to, a doma ste do ponoći!

Ulaz se otvara u 20h, a karte ćete moći kupiti na ulazu po cijeni od 30 kuna.

Komentari