Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Glazba

KSET: ZEZ se vraća s četiri koncerta u novom ciklusu

03.10.2014. Lucija Jakelić
Foto: https://www.kset.org/

Foto: https://www.kset.org/

Nakon ljetnog odmora, ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) kreće u treći ciklus koncerata. Točnije, otvara se  u četvrtak, 23. listopada s akustičnim triom naziva Marco Cappelli Acoustic Trio,kojima se na ovoj turneji pridružuje meksički klarinetist Oscar Noriega. Predstavit će svoja dva albuma izdana za Tzadik Records Johna Zorna i prestižni američki Mode Records. Prije njih nastupit će brazilski saksofonist Yedo Gibson i španjolski bubnjar Vasco Trilla koji je 2010. već nastupio u KSET-u u fusion jazz sastavu Planeta Imaginario.

Foto: www.bermudaacoustictrio.com

Foto: www.bermudaacoustictrio.com

Ciklus 4. studenog nastavlja Trespass Trio sastavljen od eminentnih predstavnika skandinavske free scene. Predvođen je saksofonistom Martinom Küchenom (Fire! Orchestra, Angles) uz kojeg su Raymond Strid (Fire! Orchestra, GUSH s Matsom Gustafssonom, LSB Ljunkvist-Strid-Berthling) i Per Zanussi. Tjedan dana kasnije, 11. studenog, u Klub Studenata Elektrotehnike stižu i dva frankofona sastava eksperimentalne rock glazbe, PoiL iz Lyona i Vitas Guerulaitis iz Bruxelessa.

Ciklus se zatvara 17. prosinca uz jazzcore supergrupu Obake koju čine Eraldo Bernochi vlasnik britanske RareNoiseRecords (i skupa s Lorenzom Espositom Fornasariom član benda Somma), bubnjar Balasz Pandi poznat po suradnji s Matsom Gustafssonom, Venetian Snares, sastavima Zu i The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, te Colin Edwin – basist benda Porcupine Tree.

Komentari