Istaknuto
20.08.2017.

Dadaizam, kao umjetnički pokret, na svojim marginama skriva imena umjetnica koja zaslužuju da se svjetlo i pozornost skrene na njihov rad.

08.08.2017.

Pozadina mog romana, nazovimo ga tako, ili bolje – motiv zašto sam ga krenuo pisati jest hommage mojoj babi i dedi, zakletim antifašistima, ljudima koji su bili u logorima, austrijskim, mađarskim i ustaškim, ljudima koji su cijeli život krvavo radili za male nadnice, ljudima koji su odbili penziju jer su vidjeli da i komunisti kradu.

Glazba

KSET: ZEZ se vraća s četiri koncerta u novom ciklusu

03.10.2014. Lucija Jakelić
Foto: https://www.kset.org/

Foto: https://www.kset.org/

Nakon ljetnog odmora, ZEZ (Zavod za eksperimentalni zvuk) kreće u treći ciklus koncerata. Točnije, otvara se  u četvrtak, 23. listopada s akustičnim triom naziva Marco Cappelli Acoustic Trio,kojima se na ovoj turneji pridružuje meksički klarinetist Oscar Noriega. Predstavit će svoja dva albuma izdana za Tzadik Records Johna Zorna i prestižni američki Mode Records. Prije njih nastupit će brazilski saksofonist Yedo Gibson i španjolski bubnjar Vasco Trilla koji je 2010. već nastupio u KSET-u u fusion jazz sastavu Planeta Imaginario.

Foto: www.bermudaacoustictrio.com

Foto: www.bermudaacoustictrio.com

Ciklus 4. studenog nastavlja Trespass Trio sastavljen od eminentnih predstavnika skandinavske free scene. Predvođen je saksofonistom Martinom Küchenom (Fire! Orchestra, Angles) uz kojeg su Raymond Strid (Fire! Orchestra, GUSH s Matsom Gustafssonom, LSB Ljunkvist-Strid-Berthling) i Per Zanussi. Tjedan dana kasnije, 11. studenog, u Klub Studenata Elektrotehnike stižu i dva frankofona sastava eksperimentalne rock glazbe, PoiL iz Lyona i Vitas Guerulaitis iz Bruxelessa.

Ciklus se zatvara 17. prosinca uz jazzcore supergrupu Obake koju čine Eraldo Bernochi vlasnik britanske RareNoiseRecords (i skupa s Lorenzom Espositom Fornasariom član benda Somma), bubnjar Balasz Pandi poznat po suradnji s Matsom Gustafssonom, Venetian Snares, sastavima Zu i The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble, te Colin Edwin – basist benda Porcupine Tree.

Komentari