Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Vizart

Kultni performans na izložbi “Zagreb, volim te”

03.06.2013. Katarina PerokovićVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: facebook.com/Radnička galerija

Foto: facebook.com/Radnička galerija

Tomislav Gotovac prije više od dva desetljeća izrazio je svoju ljubav prema glavnome gradu na nesvakidašnji način – bez odjeće ljubeći tlo zagrebačke Ilice. Ono što je običnom gledatelju moglo izgledati kao nepotrebni ekshibicionizam, zapravo je dio Gotovčeve “destrukcije građanskog ponašanja”. Za njegov performans sigurno ste već čuli, a od ovoga tjedna možete ga pogledati u okviru izložbe fotografija s mjesta kultnog događaja pod nazivom Zagreb, volim te. Gotovčeva izvedba Ležanje gol na asfaltu, ljubljenje asfalta… promatrana kroz objektiv fotografa Ivana Posavca bit će prikazana već na otvorenju u srijedu 5. lipnja u Radničkoj galeriji.

“U petak 13. studenoga 1981. godine, kada je Grički top oglasio zagrebačko podne, iz haustora Ilice 8 izišao je goli Tomislav Gotovac. Takav, posve izložen pogledima, stao je, raširio ruke i povikao, Zagreb, volim te. Na svome pohodu prema Trgu Republike, klečao je i lijegao na prljavi ilički asfalt, ljubio ga i izjavljivao ljubav svome gradu. Stigavši na Trg, bio je uhapšen.” Ovim riječima Leila Mehulić prigodno je najavila izložbu i prepričala sam performans u katalogu Radničke galerije.

Kako je doista izgledao poznati umjetnik u svom pohodu na rušenje društvenih normi tog podneva, najbolje će pokazati četrdesetak Posavčevih fotografija. Izložba u galeriji na Radničkoj cesti 22 bit će otvorena do 5. srpnja, od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, kao i nedjeljom od 10 do 14.

(Visited 337 times, 1 visits today)

Komentari