Istaknuto
20.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi glasanjem odaberite svog favorita.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

Glazba

Kultni riječki Palach otvara vrata 3. i 4. listopada uz koncerte, slušaonice i izložbu

25.09.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
Foto: Press

Foto: Press

Nakon više od godinu dana zatvorenih vrata, Palach ponovno postaje epicentrom alternativne kulture Rijeke kroz velebni vikend otvaranja u kojemu se susreću razne generacije bivših i sadašnjih posjetitelja, raznoliki žanrovi i bogat sadržaj unutar prostorija, koje će ponovno svakoga vikenda biti ispunjene različitim programima.

U petak, 3. listopada, Galerija S.K.C. predstavlja B.A.K.A. kolektiv, jednu od zanimljivijih priča s prostora Balkana. B.A.K.A. je skupina svestranih prijatelja, okupljenih pod tim imenom od 2011. godine, koja djeluje u području filmske i vizualne produkcije, glazbe i dizajna. Godine 2012. pokrenuli su svoju nezavisnu video produkciju čiji su radovi prikazivani na priznatim filmskim festivalima poput DORF-a i Revije Hrvatskog kratkog filma u prostorima Art Kina u Rijeci i MM centra u Zagrebu.

Članovi B.A.K.A.-e djeluju i u dizajnerskom tandemu ‘This Town needs Posters’, a ove su godine osvojili prvu nagradu u izlagačkom dijelu dizajnerskog festival Dan-D. ‘This Town needs Posters’ nastao je 2008., od 2012. postoji kao tandem koji čine dva studenta arhitekture, a fokusira se na izradu analogno dizajniranih i tehnikom visokog tiska otisnutih plakata. Grafičko oblikovanje svode na same osnove, a naglasak stavljaju na proces fizičke izrade plakata i greške koje se pritom javljaju. Na izložbi će se izložiti sve komponente potrebne za tisak, kao i sami plakati.

U B.A.K.A-i poimence djeluju: Goran Nježić, Matija Tomić, Sven Sorić, Hrvoje Spudić, Jurica Zrnc, Patrik Gregurec, Helenea Pereković, Valentino Hodalj, Miroslav Režić i Ivan Klarić. Svoje filmove, videe, skulpture i dizajn pokazat će od 3. do 11. listopada u Galeriji S.K.C povodom Palachova otvorenja. Izložba se može pogledati radnim danom od 16 do 20 sati, osim 3. i 4. listopada kada će biti otvorena od 20 do 24.

Foto: Press

Foto: Press

Istu večer će se u koncertnoj prostoriji 1. od 21h do 4h održati Rock the Floor! party s DJ-ima Yem kolektiva, Poma i Babilonska, inače rezidentima programa Rock am Klub u istoimenom zagrebačkom klubu. Oni će vas odabirom svega od screamo blokova do raznih coreova, od punkastih uspješnica do novometalnih melodičnih glasova i svega ostalog što je rock stvorio u novije vrijeme rasplesati do dugo u noć. Podrška će im biti riječki as DJ Looka, koji će nam priuštiti vlastiti rock maraton na otvorenju najdugovječnijeg kluba. Iskusni momak koji u svom ”CV”-u ima ”puštanja” mjuze u Palachu, Točki, Makini te već godinu dana nosi titulu rezidenta The Beertije na Trsatu. Najbolje od svega je to da je ulaz besplatan.

Za subotu, 4. listopada, rezerviranu su ponovno žestoki zvukovi, ali u live izvedbama!

Sisački zaljubljenici u noise rock, post hardcore i punk ### sviraju magični spoj divljih aranžmana, zajebanih gitara i neimanja vokala, vodeći se uradi sam tehnikom kao jedinim ispravnim putem. Momci su srasli s alt rock herojima američkih nezavisnjaka druge polovice 80′-tih koristeći njihov temelj za nadogradu proizašlu iz pakla mulja i kaljuže svakodnevnog. Njihovo audio izdanje ‘Mulj‘ progašeno je jednim od najboljih u 2013. godini.

Iako su već nekoliko puta razdrmali Rijeku, glazbeni četverac iz Kopra Human Host Body odlučio nas je počastiti još jednim gostovanjem. Ovi momci su uzajamno slušali punk koliko i metal, stvarajući nešto što danas zvuči kao kopile znano kao anticivilizacijski blackened crust. Blast bitovi, tremolo rifovlje pa potom opet d beat i tako u krug.

Prošlo je 12 godina otkako su Bad Blood razarali Rijeku u sklopu vikend svirki u legendarnom klubu Točka, u sklopu još legenedarnije emisje ULTRAZVUK, poznate po vječnim SEPULTURA spotovima. Momci su u međuvremenu stasali u reprezentativan kombo koji spaja najbolje od groove metala i razbijačkoga hardcorea. S posve novim EP-om u leđima, za sve nas željne dobrog mosh pita i headbenganja.

Ako se Tony Stark ikada pomakne iz svoje šupčage, prvo će sletiti u Rijeku i posjetiti lokalne metal heroje Krematorium , koji su stasali u posve sjajnu odu staroj školi trasha, koja uključuje ultra brze rifove, režeće vokale i duboke nike patike kakve obični smrtnici više ne nose jer im nisu dovoljno trendi. Za takve jadnike, Krematorium ima samo jednu misao: Posers must die! Očekujte najbrži i najbolji nastup ikada!

Naravno, nakon giga do jutarnjih sati zabavljaju nas JesteRi svojim underground hitovima na svojoj staroj likaciji u prvoj prostoriji! Ulaz za drugu večer je simboličnih 20 kuna.

Iza organizacije stoje udruge Distune Promotion, Škatula, SU Molekula, SKC, Udruga Ri Rock i osoblje kluba Palach.

(Visited 112 times, 1 visits today)

Komentari