Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Film

LA GLAAD 2013: Nagrade pokupili The Perks of Being a Wallflower, The New Normal i American Horror Story!

21.04.2013. Ivana Belošević
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Jučer je u Los Angelesu održana 24. po redu GLAAD (poznata kao Gay & Lesbian Alliance Against Defamation) dodjela nagrada, savez gayeva i lezbijki protiv klevete i poruge medijski eksponiranih LGBT osoba. Nagrade se dodjeljuju projektima i individualcima koji se zalažu za jednakost i promiču prava homoseksualaca.

Jennifer Lawrence (Winter’s Bone, Silver Linings Playbook, Hunger Games) i Harvey Weinstein (izvršni producent, da se tako izrazim, „apsolutno svega“), proglasili su Billa Clintona dobitnikom nagrade „Inaugural Advocate for Change“, iz razloga što je skandalozni bivši predsjednik nedavno izjavio kako podržava gay brakove (što su neki posjetitelji smatrali licemjernim jer je upravo on potpisao DOMA, u kojem se nalazi zakon koji nalaže upravo suprotno). Odvjetnik Steve Warren primio je nagradu „Steven F. Kolzak“ od Charlize Theron i Leonarda DiCapria. Što se tiče filmova i serija, nagrade su osvojili The Perks of Being a Wallflower i The New Normal.

Iako se ne odnosi isključivo na svijet filma, neke utjecajne osobe koje su primile nagrade, pripadaju tom svijetu, a postoje i kategorije poput najbolje serije, epizode, filma, mini serije, drame, talk showa koji promiču LGBT prava.

Lista pobjednika:

Advocate for Change Award: Bill Clinton (proglasili Harvey Weinstein i Jennifer Lawrence)

Stephen F. Kolzak Award: Steve Warren (proglasili Leonardo DiCaprio i Charlize Theron)

Outstanding Film – Wide Release: The Perks of Being a Wallflower i Summit Entertainment, nagradu primili Stephen Chbosky, Logan Lerman, Johnny Simmons i Mae Whitman

Outstanding Comedy Series: The New Normal (NBC), nagradu primili Ryan Murphy i Allison Adler s Andrewom Rannellsom, Justinom Barthaom, Georgiom King, Jaysonom Blair, NeNe Leakes

Outstanding Individual Episode: “Don’t Ask, Don’t Tell Me What to Do” Raising Hope (Fox), nagradu primili Greg Garcia, Cloris Leachman i Shannon Woodward

Outstanding TV Movie or Mini-Series: American Horror Story: Asylum (FX), nagradu primio Ryan Murphy

Outstanding Daily Drama: Days of Our Lives (NBC), nagradu primio Freddie Smith

Outstanding Talk Show Episode:At Home with Neil Patrick Harris, His Fiancé David Burtka, and Their Twins”, Oprah’s Next Chapter (OWN)

Outstanding Los Angeles Theater: The Children Michaela Elyanowa

ŠPANJOLSKI JEZIK

Outstanding Daytime Talk Show Episode:Confirma su identidad como mujerShowbiz (CNN en Español)

Outstanding TV Journalism – Newsmagazine: TIE:Los transexuales buscan su identidad en medio de ignorancia y prejuicios” Encuentro (CNN en Español) i “La vida en rosa” Aquí y Ahora (Univision)

Outstanding Newspaper Article:Gays y padres excelentes” by Pilar Marrero (La Opinión)

Inače, od 24. ožujka ove godine, GLAAD je odbacio gore spomenutu referencu od koje je akronim i sastavljen zbog pitanja biseksualaca i transrodnih osoba koji se u kratici ne spominju. Sada se jednostavno zovu „GLAAD“ kao riječ, a ne kao kratica, ali s istim djelatnostima, ciljevima i anualnim manifestacijama.

(Visited 35 times, 1 visits today)

Komentari