Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Glazba

Lana Del Rey headliner Sziget festivala

13.03.2018. Ziher.hrfoto: facebook.com/lanadelrey

Lana Del Rey posljednji je headliner ovogodišnjeg Sziget Festivala. U Budimpešti će se kao headliner priključiti Arctic Monkeys, Dua Lipi, Gorillazu, Kendrick Lamaru, Mumford & Sons i Kygou. Ovogodišnji Sziget će na 50 pozornica od 8. do 15. svibnja okupiti čak 450 tisuća posjetitelja!

Lana Del Rey proslavili su 2012. godine singlovi Videogames, Born to Die i Blue Jeans kojima je predstavila estetiku glamurozne pop melankolije. No zanimljivo je da album “Born to Die” od strane kritike nije bio dobro prihvaćen, no sa svakim sljedećim albumom rasla je i podrška kritičara. Uslijedili su albumi “Ultraviolence” 2014. i “Honeymoon” 2015. godine sa singlovima West Coast, Brooklyn Baby i High By the Beach.

Na Sziget dolazi sa svojim petim studijskim albumom, prošlogodišnjim “Lust For Life” s kojeg su skinuti singlovi Love, Lust for Life i Summer Bummer. Na albumu su Del Rey gostovali The Weeknd, ASAP Rocky, Playboi Carti, Stevie Nicks i Sean Ono Lennon, a kritičari su istaknuli da je album “cjepivo za banalne zvukove koji danas dominiraju top ljestvicama”.

Osim Del Rey, lineupu Szigeta pridružuju se Fever Ray, BØRNS, Asaf Avidan, Don Diablo, Aurora, Unknown Mortal Orchestra, ZHU, Tujamo, Damian Lazarus & the Ancient Moons, Jan Blomqvist & band i SG Lewis. Oni će na otoku Obudai na Dunavu, poznatom kao “Island of Freedom”, zasvirati uz Liama Gallaghera, Bastille, Lykke Li, Parova Stelara, The War on Drugs, Cigarettes After Sex, The Kooks, MØ i brojne druge.

Ulaznice

U prodaji su jednodnevne, trodnevne, petodnevne i sedmodnevne ulaznice, a početna cijena je 70 eura. Za više informacija posjetite službenu web stranicu festivala.

(Visited 4 times, 1 visits today)

Komentari