Istaknuto
06.12.2017.

Ganz novi i Dance_Inn festival udružuju snage u fokusu na suvremenu izvedbenu umjetnost i live art. Festival će donijeti dvije premijeri, nekoliko radionica, tribina i rezidencija, a uoči festivala u Zagrebu gostuje Matthias Lilienthal, producent, kustos i ravnatelj Munchner Kammerspiele.

03.12.2017.

Gospođice iz Avignona smatraju se jednim od najvažnijih, ujedno i najkontroverznijih radova u umjetnosti 20. stoljeća. Povjesničari umjetnosti već se desetljećima bave misterioznim pogledima ženskih likova i njihovim revolucionarnim oblikovanjem kojemu su prethodile brojne Picassove skice i prepravke...

Film

Lars von Trier: Nymphomaniac izlazi na Božić!

17.05.2013. Ivana Belošević

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon Melancholije kojoj su mnogi zamjerali činjenicu da traje predugo, uz premalo događanja, Lars von Trier odlučio se za novi film, Nymphomaniac, dramu u trajanju od 4 sata, usporedbe radi, otprilike jednako kao i Gone With the Wind.

„What’s more Cristmassy than a film like this?“, sarkastično se zapitao Peter Aalbæk Jensen (ZE CEO) za Deadline. Budući da Božić većina provede u cjelodnevnoj obiteljskoj drami, zašto ga ne provesti u onoj von Trierovoj, šest puta kraćoj? Barem tako misli Zentropa Entertainment koji je objavio kako Nymphomaniac u Danskoj izlazi upravo 25. 12. Radi se o ženi, autodijagnosticiranoj nimfomanki, koja ponovno proživljava svoja erotična iskustva kroz prepričavanja istih muškarcu koji ju je izbavio iz nevolje.

Dok iščekujete Larsov novi projekt, pozabavite se trailerom, ali i promatranjem fetišističke fotografije gore, identificirajte glumce i glumice na njoj te možda pretpostavite koji fetiš kome pripada. Hint: Shia LeBouf dole lijevo na podu, Charlotte Gainsbourg u zelenoj haljini, pored nje je Christian Slater, Stellan Skarsgård se opušta u ogrtaču, Willem Dafoe prolijeva kavu, u plavoj haljini je Uma Thurman, a Lars von Trier stoji s ljepljivom trakom preko usta. Možete li razaznati ostale?

Komentari