Istaknuto
19.09.2017.

Do kraja godine ostalo je nešto više od tri mjeseca, taman dovoljno vremena da zaboravimo loše filmsko ljeto - ovo su naslovi koje nećemo propustiti.

18.09.2017.

Međunarodni festival razvojnog kazališta Ganz novi festival u svojem će se 7. izdanju održati u dva termina, od 21. do 24. rujna te od 7. do 16. prosinca. U rujanskom dijelu programa 70-ak umjetnika/ca i studenata/ica te 45 filmskih autora/ica predstavit će svoje plesne i kazališne predstave, multimedijalne instalacije, filmove i radionice.

Film

Lars von Trier: Nymphomaniac izlazi na Božić!

17.05.2013. Ivana Belošević

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon Melancholije kojoj su mnogi zamjerali činjenicu da traje predugo, uz premalo događanja, Lars von Trier odlučio se za novi film, Nymphomaniac, dramu u trajanju od 4 sata, usporedbe radi, otprilike jednako kao i Gone With the Wind.

„What’s more Cristmassy than a film like this?“, sarkastično se zapitao Peter Aalbæk Jensen (ZE CEO) za Deadline. Budući da Božić većina provede u cjelodnevnoj obiteljskoj drami, zašto ga ne provesti u onoj von Trierovoj, šest puta kraćoj? Barem tako misli Zentropa Entertainment koji je objavio kako Nymphomaniac u Danskoj izlazi upravo 25. 12. Radi se o ženi, autodijagnosticiranoj nimfomanki, koja ponovno proživljava svoja erotična iskustva kroz prepričavanja istih muškarcu koji ju je izbavio iz nevolje.

Dok iščekujete Larsov novi projekt, pozabavite se trailerom, ali i promatranjem fetišističke fotografije gore, identificirajte glumce i glumice na njoj te možda pretpostavite koji fetiš kome pripada. Hint: Shia LeBouf dole lijevo na podu, Charlotte Gainsbourg u zelenoj haljini, pored nje je Christian Slater, Stellan Skarsgård se opušta u ogrtaču, Willem Dafoe prolijeva kavu, u plavoj haljini je Uma Thurman, a Lars von Trier stoji s ljepljivom trakom preko usta. Možete li razaznati ostale?

Komentari