Istaknuto
21.06.2018.

"Katalonac" je naizgled neobavezna predstava koja će znalački nenametljivo, zakrivena smijehom, u gledatelju zatitrati neke mnogo dublje žice, vrlo aktualne u našem društvu.

20.06.2018.

Kolektiv emge prošle se godine na 14. Velesajmu kulture bavio pitanjem revitalizacije i prenamjene prostora zagrebačkih kinodvorana, u sklopu čega je nastala izložba "Kino 041 – pogled na prošlost i sadašnjost zagrebačkih kinodvorana". Izložba je ponovno postavljena na ovogodišnjem Design Districtu, što je bio povod za razgovor s Tenom Bakšaj, jednom od članica kolektiva.

Film

Lars von Trier: Nymphomaniac izlazi na Božić!

17.05.2013. Ivana Belošević

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon Melancholije kojoj su mnogi zamjerali činjenicu da traje predugo, uz premalo događanja, Lars von Trier odlučio se za novi film, Nymphomaniac, dramu u trajanju od 4 sata, usporedbe radi, otprilike jednako kao i Gone With the Wind.

„What’s more Cristmassy than a film like this?“, sarkastično se zapitao Peter Aalbæk Jensen (ZE CEO) za Deadline. Budući da Božić većina provede u cjelodnevnoj obiteljskoj drami, zašto ga ne provesti u onoj von Trierovoj, šest puta kraćoj? Barem tako misli Zentropa Entertainment koji je objavio kako Nymphomaniac u Danskoj izlazi upravo 25. 12. Radi se o ženi, autodijagnosticiranoj nimfomanki, koja ponovno proživljava svoja erotična iskustva kroz prepričavanja istih muškarcu koji ju je izbavio iz nevolje.

Dok iščekujete Larsov novi projekt, pozabavite se trailerom, ali i promatranjem fetišističke fotografije gore, identificirajte glumce i glumice na njoj te možda pretpostavite koji fetiš kome pripada. Hint: Shia LeBouf dole lijevo na podu, Charlotte Gainsbourg u zelenoj haljini, pored nje je Christian Slater, Stellan Skarsgård se opušta u ogrtaču, Willem Dafoe prolijeva kavu, u plavoj haljini je Uma Thurman, a Lars von Trier stoji s ljepljivom trakom preko usta. Možete li razaznati ostale?

(Visited 75 times, 1 visits today)

Komentari