Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Lauba: Let 3 otkriva spomenik Angeli Merkel

26.03.2015. Lucija Jakelić
foto:facebook.com/LET3ri

foto:facebook.com/LET3ri

Travanj rezervirajte za ekscentrični let u društveno politički glazbeni komentar. Naime, 25. travnja u zagrebačkoj Laubi, kući za ljude i umjetnost, riječka grupa Let 3 održat će glazbeno scenski spektakl. Osim koncerta, na kojem će grupa premijerno odsvirati sve pjesme s nadolazećeg novog albuma (čiji se izlazak očekuje ovo ljeto), također će se i svečano otkriti spomenik njemačkoj kancelarki – Angeli Merkel.

Kako kažu, spomenik je društveno politički komentar na “lokalnu i globalnu stvarnost”, a u bizarno humorističnom revijalnom tonu beskompromisnog benda, naslovlja je “Angela Merkel sere”. Svojim intrigantnim umjetničkim konceptom, spomenik će zasigurno polarizirati javnost, a to nije prvi put – niti da bend šokira javnost, niti da sudjeluje u kiparskom izričaju (2001. godine sastav je donirao brončani spomenik visok četiri metra, naslova “Babin kurac”, koji je otkriven u Zagrebu, Rijeci, Puli, Splitu čak i Ljubljani).

Ulaznice se od 23. ožujka u pretprodaji mogu kupiti po cijeni od 90 kn, a na dan koncerta cijena će im biti 110 kn. Mogu se kupiti u Dallas Music Shopovima (Zagreb, Rijeka), Dirty Old Shopu (Zagreb) i u sustavu Eventima. Fanovi koji su nabavili svoje ulaznice u early bird terminu i pošalju svoje podatke u inbox na Facebook stranici benda , te Dallasov e-mail ili Facebook stranicu, ući će u nagradni bubanj i time imati mogućnost da budu među 15 sretnika koji će biti pozvani na ekskluzivni seminar s Letom 3, koji će se održati petnaestak dana prije otvorenja spomenika i koncerta, a sudjelovat će i u završnim radovima na spomeniku Angeli Merkel.

Poslušajte singl Prdni majko, kojim dečki najavljuju ljetni nadolazeći album.

(Visited 254 times, 1 visits today)

Komentari