Istaknuto
04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

29.07.2018.

Oliver Dragojević utkao se u toliko obiteljskih priča i zajedničkih trenutaka da smo zaboravili obraćati pažnju da je tu. I kako to valjda uvijek biva, dok netko ne uzdrma svakodnevnicu koju imamo, dok ne uzme njen komadić, ne primjećujemo da je tu i da je silno vrijedna.

Glazba

LED lampica gone wild

20.03.2013. Borna Radatović
Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Strobelyx, LED lampica gone wild. Tako bismo mogli opisati novi projekt TBF-ovog bubnjara. Naime, Janko Novoselić odlučio je uploviti u elektronske vode s novim brodom. Svakog 15. u mjesecu donosi nam novu pjesmu uz kratku pričicu koja prati glavnog aktera, LED lampicu.

No, krenimo od početka. Sve je započelo 15.prosinca prošle godine puštanjem pjesme Yellowyx sa simpatičnom pozadinom o našoj lampici. Usred kratkog spoja na partyju, Strobelyx je uspio pobjeći i krenuti u svoj pohod.

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Nakon nje uslijedila je pjesma Bluelyx. U skladu s njom, Strobelyx je taj mjesec boravio na dnu karoserije nabrijanog auta sa svojom LED ekipom svjetleći plavom bojom i divljajući okolo gradom

Sljedeći mjesec, vozeći se na autu ugledao je skockanu curu i odlučio se malo njoj prikrpati. Zakačio se na njen sat i krenuo u provod u ljubičastoj boji kako bi se uklopio u outfit. Ne morate dva puta pogađati, pjesma toga mjeseca zove se Purpelyx.

I tako, pjesmu po pjesmu i priču po priču došli smo do najnovije Brownelyx.
Ovoga puta djevojka je s prijateljicama izašla na party u mračan klub kakav do sada još nije vidio. Od silnog uzbuđenja, Stroby je zatitrao! Nakon što su došli do šanka, shvatio je da je na rock partyju. To i ne bi bilo toliko razočaranje da je čuo neke nove pjesme, no reciklirani hitovi koji sežu unazad dvadesetak godina samo su ga iznervirali. Odlučio je uzeti stvar u svoje ruke i čim su se djevojke približile DJ-u, skočio je na mix pult. Poput kameleona, uklopio se uz prvog smeđeg kolegu na mikseti kako bi nesmetano proveo svoj plan u djelo. Čekao je da DJ uđe u razgovor s nekim pijanim tipom koji je (naravno) imao glazbenu želju, naprasito je zaustavio glazbu i pogasio svjetla. Svi su iznenađeno vikali i pljeskali ni ne sluteći što im slijedi. Strobelyx je odabrao plesnu elektroniku, promijenio program rasvjete i zaplesao od sreće. Potpun osjećaj slobode koji na žalost nije dugo trajao… Razočarani rockeri i zbunjeni DJ prijavili su Strobelyxa i predali ga u ruke mrkim redarima. Pokušao im je objasniti kako je imao najbolju namjeru rasplesati ljude i upoznati ih s novijom glazbom, no nisu ga slušali. Shvatio je da nema smisla opirati se jer ga redar jednim stiskom šake može zdrobiti i zauvijek ugasiti. Policija je preuzela slučaj i odvela našeg Strobyja u pritvor uz objašnjenje: “Uhićen jer je puštao elektroniku na rock partyju.”

Da rezimiramo, zanimljiva ideja koja je ako ništa do sada rezultirala sa par solidnih pjesama. Iskreno, nisu ništa spektakularno, no svakako su vrijedne spomena i par minuta pažnje. Možda neće steći veliku popularnost, ali ako ih koji DJ zavrti u svom setu neće pogriješiti.
Ako vam se sviđa Strobelyx i popratne pjesme nastavite ga pratiti jer već sljedećeg mjeseca donosi nam novu pjesmu i priču.

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari