Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Legende postaju stvarnost – rani singl Jack Whitea pronađen u komadu namještaja

23.12.2014. Tin Đudajek
Foto: facebook.com/ Upholesterers

Foto: facebook.com/ Upholsterers

Nedavno smo imali priliku pročitati da su legende počele postajati stvarnost, a ova ide ovako. Jack White je, prije negoli je postao svjetski poznat s White Stripesima, imao bend zvan The Upholsterers (iliti tapetari namještaja). Ovaj bend sastojao se od dva člana – Jacka na gitari i Briana Muldoona na bubnju, a obojica su tada radili kao tapetari. Kako je mladi White došao na obuku kod Muldoona, ovaj mu je postao mentorom, a ubrzo su i oformili bend. Zajedno su izdali singl Apple of My Eye, a nedugo zatim su se i razišli. Nakon što su raspustili bend rekli su kako su snimili i drugi singl naziva Your Furniture Was Always Dead… I Was Just Afraid To Tell You, no nisu ga htjeli izdavati već su sto kopija sakrili u stotinu kaučeva koje su dobili na popravak. Naravno, ovo je zvučalo ludo i nitko im nije vjerovao, sve do prije nekoliko dana.

Prošli su se tjedan izdavačkoj kući Jacka Whitea javila dvojica mladića koji tvrde da su našli legendarne, izgubljene ploče. Do tog se dana u ove ploče ne samo nije vjerovalo, već se nije znalo niti kako one izgledaju, a artwork koji možete vidjeti na početku izdao je Third Man Records nakon objavljivanja pronalaska dvaju ploča. Preostaje nam samo vidjeti hoće li ploče biti stavljene na aukciju na kojoj bi, bez sumnje, postigle basnoslovne iznose.

(Visited 48 times, 1 visits today)

Komentari