Istaknuto
14.06.2018.

Folklorni ansambl Ivan Goran Kovačić već 70 godina djeluje u okviru istoimenog studentskog kulturno umjetničkog društva kao jedan od najboljih i najslavnijih hrvatskih folklornih ansambala. Okruglu obljetnicu proslavili su odličnim koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu u Zagrebu.

10.06.2018.

Uoči Svjetskog nogometnog prvenstva u Rusiji, a nekoliko dana nakon presude Zdravku Mamiću, pjesma "Nogomet" Pips, Chips & Videoclipsa ponovno postaje iznimno aktualan društveni komentar. Kako je Ripper 1998. u žar zbivanja smjestio u suštini antinogometnu pjesmu, to se ne susreće često.

Film

Leonardo Dicaprio utjelovit će kontroverznog Raspućina

08.06.2013. Juro Barukčić

Foto: Facebook.com/Leonardo Dicaprio Love

Iako slovi za jednog od najmisterioznih povijesnih likova 19. stoljeća, lik Grigorija Raspućina nikad zapravo nije imao značajan doseg u svijetu filma. Zadnja ekranizacija njegovog života bila je 1996. godine, u kojoj ga je utjelovio Alan Rickman, ali to je bio isključivo TV film. Međutim, izgleda da će to Hollywood pokušati promijeniti. Osvanula je vijest kako je Warner Bros. studio pribavio scenarij za Raspućina. A njega će, na radost mnogih, glumiti Leonardo DiCaprio, stručnjak za mega-biografske ekranizacije života povijesnih likova.

Projekt trenutno stoji pod nazivom Rasputin, a ono što je privuklo DiCapria je psihološka produbljenost i mističnost Raspućina u ovom scenariju, kojeg je napisao Jason Hall (Paranoia, American Sniper). S obzirom da je projekt u ranoj fazi, redatelj još nije nađen, ali stvar je sigurna. Za one koji ne znaju, Grigori Raspućin je bio kontroverzni savjetnik ruske carske obitelji Romanov te navodno i vidovnjak. Do danas su njegov život i smrt okruženi raznim mitovima.

(Visited 81 times, 1 visits today)

Komentari