Istaknuto
19.07.2018.

Tri autorska projekta, jedna opera, jedan mjuzikl, praizvedba jednog suvremenog hrvatskog teksta i uprizorenje jednog klasičnog naslova - to su najbolje predstave u sezoni 2017./18. koje se izdvajaju po svojoj kvaliteti, originalnosti, izvrsnoj režiji i glumačkim ostvarenjima.

18.07.2018.

Prošle godine počeli smo praksu filmova i albuma starih deset godina, tako i ove nastavljamo s filmskim naslovima, ovaj put iz 2008. godine.

Glazba

Irska kantautorica Lisa Hannigan dolazi u zagrebačku Tvornicu kulture

10.02.2017. Ziher.hrFoto: Rich Gilligan

Irska kantautorica Lisa Hannigan u Zagreb dolazi 30. ožujka na krilima novog, trećeg albuma “At Swim” kojeg produkcijski potpisuje Aaron Dessner iz benda The National, a sjajno izdanje vodi ju na veliku europsku turneju.

Počela je karijeru u bendu Damiena Ricea te je svojim vokalima doprinijela njegovom debitantskom uratku “O” koji je prodan u platinastoj nakladi. Iako je s njim nastupala sedam godina, tek je objavom vlastitog debitantskog uratka “Sea Sew” Lisin talent postao u potpunosti očit. Dvostruko platinasto debi izdanje nominirano je za Mercury nagradu te je Lisa osvojila nagradu za najbolji irski album 2009., nakon čega su uslijedili hvalospjevi kritike i učestali nastupi, među kojima treba izdvojiti Glastonbury.

Od tada je na vlastitom glazbenom putu i surađuje s imenima kao što su Ray LaMontagne, Richard Hawley, Herbie Hancock i Glen Hansard. Glumački debi imala je u Oscarom nagrađenom “Song Of The Sea”, a njen glas uveličao je TV seriju “Fargo” te “Gravity” koji je nominiran za Oscara. “Passenger” iz 2011. završio  je na prvom mjestu radijskih ljestvica u Irskoj, te joj donio još jednu nagradu Choice Music.

Najnoviji uradak prošlogodišnje je izdanje “At Swim” koje je nastalo u suradnji s Aaronom Dessnerom iz The Nationala. Kritika hvali suptilno izdanje puno emocija, a Lisin glas nevjerojatan je instrument koji prolazi sve od opere do folk zvuka uz puno nježnosti i intimnosti. A Prayer for the Dying koja priča o gubitku, prekrasna balada Ora, hipnotična Lo ili ljubavna In Snow, sve pokazuju Lisin sjajan talent u njenom najupečatljivijem izdanju do sada.

Kao predizvođač nastupit će Brandon Miller, kantautor koji se kreće u americana indie folk okvirima. Ulaznice su u pretprodaji 80 kn, a na dan koncerta 100 kn. Mogu se kupiti u Tvornici kulture (Ljudevita Posavskog 1), Aquarius CD shopu (Varšavska 13), Dirty Old Shopu (Tratinska 18) i na www.entrio.hr.

(Visited 21 times, 1 visits today)

Komentari