Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Po završetku svakog mjeseca primit ćemo se posla i skupit ćemo nedavno izašle albume koje smo slušali na jedno mjesto. U veljači su nam kroz player prolazili Šumovi protiv Valova, Paul The Walrus, Stephany Stefan, Crvi, Akademija, Die Zoone, S kim ja radim i Kojoti.

18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

Glazba

Little Mountain predgrupa Morcheebi u Tvornici

06.12.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: Marta Lucić

Foto: Marta Lucić

Sjajan britanski trio Morcheeba vraćaju se u Tvornicu kulture 11. prosinca u sklopu svoje velike “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” turneje godinu dana nakon prošlogodišnjeg gostovanja koje je označeno jednim od najboljih koncerata sezone u Zagrebu. Kao predgrupa nastupit će Little Mountain, folk rock band iz Londona, novi sastav morcheebinog Rossa Godfreya. Na Little Mountain je jako utjecao folk i rock zvuk 60-ih i 70-ih godina, ali njihove pjesme žive u modernom svijetu i odupiru se trendu pretjeranog editiranja uradaka. Nedavno objavljeni debitantski album “Little Mountain” obilježavaju idilični glas, Amande Zamolo, izvedba Stevena Forshawa koji sviranjem gitare i pjevanjem uvodi u trans, kao i sjajan zvuk Rossa Godfreya koji briljira u upotrebi vintage instrumenata i gitarskim solažama.

Morcheeba, bend predvođen božanstvenom vokalisticom Skye Edwards koja nastupa uz braću Paula i Rossa Godfreya, kroz svoj je dugi rad miješala utjecaje funka, bluesa, trip hopa i postala pionirom cijelog glazbenog vala, a njihov izričaj i dalje zvuči svježe. Morcheebina turneja sugestivnog naziva “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” najbolje dočarava kakva će biti setlista nastupa na potezu koji broji dvorane od Engleske i Češke, preko Austrije, Švicarske, do Mađarske i Hrvatske. Gotovo dva desetljeća rada benda kroz 8 albuma bit će sumirana u najvažnije trenutke u koje spadaju Trigger Hippie, Part of the Process, World Looking In, Rome Wasn’t Built In A Day, Blindfold, The Sea, Over And Over, Let Me See ili pak Otherwise.

Koncert Morcheebe bit će ujedno i posljednji koncert kojim se obilježava 30 godina kultnog Radija 101. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn za ulaz. Ulaznice možete kupiti u Tvornici Kulture, te na svim Eventim prodajnim mjestima i preko Entrio servisa.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari