Istaknuto
22.04.2018.

Iza imena Tyger Lamb stoji zagrebačka četvorka čiji je prvijenac "Born Into This" na putu. Album još nije vani, no mnoga vrata već su im otvorena. Upoznajte se s njima dok su još polu-anonimni i nepoznati, prije koncerta 3. svibnja u Vintage Industrial Baru.

13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

Glazba

Little Mountain predgrupa Morcheebi u Tvornici

06.12.2014. Ziher.hr
Foto: Marta Lucić

Foto: Marta Lucić

Sjajan britanski trio Morcheeba vraćaju se u Tvornicu kulture 11. prosinca u sklopu svoje velike “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” turneje godinu dana nakon prošlogodišnjeg gostovanja koje je označeno jednim od najboljih koncerata sezone u Zagrebu. Kao predgrupa nastupit će Little Mountain, folk rock band iz Londona, novi sastav morcheebinog Rossa Godfreya. Na Little Mountain je jako utjecao folk i rock zvuk 60-ih i 70-ih godina, ali njihove pjesme žive u modernom svijetu i odupiru se trendu pretjeranog editiranja uradaka. Nedavno objavljeni debitantski album “Little Mountain” obilježavaju idilični glas, Amande Zamolo, izvedba Stevena Forshawa koji sviranjem gitare i pjevanjem uvodi u trans, kao i sjajan zvuk Rossa Godfreya koji briljira u upotrebi vintage instrumenata i gitarskim solažama.

Morcheeba, bend predvođen božanstvenom vokalisticom Skye Edwards koja nastupa uz braću Paula i Rossa Godfreya, kroz svoj je dugi rad miješala utjecaje funka, bluesa, trip hopa i postala pionirom cijelog glazbenog vala, a njihov izričaj i dalje zvuči svježe. Morcheebina turneja sugestivnog naziva “Greatest Hits – Plugged & Unplugged” najbolje dočarava kakva će biti setlista nastupa na potezu koji broji dvorane od Engleske i Češke, preko Austrije, Švicarske, do Mađarske i Hrvatske. Gotovo dva desetljeća rada benda kroz 8 albuma bit će sumirana u najvažnije trenutke u koje spadaju Trigger Hippie, Part of the Process, World Looking In, Rome Wasn’t Built In A Day, Blindfold, The Sea, Over And Over, Let Me See ili pak Otherwise.

Koncert Morcheebe bit će ujedno i posljednji koncert kojim se obilježava 30 godina kultnog Radija 101. Cijena ulaznica u pretprodaji iznosi 150 kn, dok će na dan koncerta trebati izdvojiti 170 kn za ulaz. Ulaznice možete kupiti u Tvornici Kulture, te na svim Eventim prodajnim mjestima i preko Entrio servisa.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Komentari