Istaknuto
13.07.2017.

Osim što Šimek aktivno radi na novim materijalima, publiku će počastiti dvostrukim nastupom na Ferragosto JAM festivalu u Orahovici. Na Izštekanom stageu predstavlja se u solo izdanju, dok će sa svojim matičnim bendom She Loves Pablo nastupiti na glavnoj pozornici kao support metal divovima braći Cavalera, osnivačima čuvene Sepulture. Povodom tih nastupa i novog singla razgovarali s jednim od najboljih vokala hrvatske scene.

09.07.2017.

U skrivenim ambijentima diljem Lijepe naše i ovog nas ljeta čekaju najpoznatiji dramski naslovi, opere i baleti. Provjerite što sve nude Dubrovačke ljetne igre, Splitsko ljeto, Kazalište Ulysses, Riječke ljetne noći, Histrioni i Ljetne noći Teatra Exit.

Izvedbene umjetnosti

Ljeto u Ludensu dovodi u srpnju pet predstava u Koprivnicu

26.06.2017. Ziher.hrFoto: Ludens teatar

Sedmu godinu za redom Koprivničanci će uživati u kazalištnim predstavama pod zvjezdanim nebom. Ljeto u Ludensu ove će sezone svoja vrata otvoriti 1. srpnja, a tijekom pet subota u srpnju Koprivničanci će moći pogledati pet predstava.

Ljeto u Ludensu otvara predstava “Nori krtica Martin” u koprodukciji kazališta Oberon i kazališta Virovitica. Junak predstave Martin seoski je momak koji svoje mnogobrojne nedaće ocrtava od početka do kraja (tragi)komične izvedbe kojoj je ime život. Redatelj je Damir Mađarić, u monodrami igra Draško Zidar, a predstavu prate i prekrasni muzički brojevi na cimbulama u izvedbi Gordane Evačić.

Tjedan dana kasnije, 8. srpnja, u atriju Doma mladih gostuje predstava “Od tišine do glazbe” Teatra Erato koja će biti izvedena u sklopu Jazz festa. Glumac Ivan Đuričić i glazbenik Saša Miočić  u ovoj jednosatnoj glazbenoj komediji podnaslovljenoj „koncert za anegdotu i klavir“ publiku na zanimljiv i privlačan način, s anegdotama i šalama, vode kroz povijest glazbe u svoj njezinoj raznovrsnosti, od Beethovena do Ive Robića i Rolling Stonesa.

Foto: Ludens teatar

Glazbeno-scenski performans “Gdje povlačiš crtu” Sare Renar, kolektiva SKROZ i grupe Moskau bit će izveden 15. srpnja, a propituje, kako i naslov sugerira, granice privatnog i javnog, osobnog i kolektivnog. Tjedan dana kasnije gostuje “Balon” Mate Matišića u produkciji Teatra Exit i u režiji Mislava Brečića, predstava duhovitih zapleta o glumcu, njegovom identitetu i iluziji koju stvara. Ovogodišnji će festival 29. srpnja zatvoriti predstava “Samo jedna žena” Gala teatra, monodramu Daria Fo i France Rame o kolotečini svakodnevice u izvedbi Matije Prskalo i režiji Đure Roića.

Ulaznice

Sve predstave na rasporedu su u 21 sat, dok će predstava “Od tišine do glazbe” biti izvedena u 2 sati. Ulaznice za predstavu mogu se kupiti u Le Petit Caféu, Šarenom dućanu, Hotelu Podravina te u uredu Ludens teatra (Dom mladih/1. kat).

Komentari