Istaknuto
18.03.2019.

Vrijeme čitanja: 2 minute Pogledajte koja se tri naslova kriju u ovotjednoj preporuci tjedna i odaberite jedan koji želite da postane vaš!

14.03.2019.

Vrijeme čitanja: 5 minute ZIherung je nova serija članaka koja će pokriti albume koje je naš Luka Sinković slušao ili koji su ga samo okrznuli, a da su objavljeni u mjesecu iz naslova.

Glazba

Ljeto u MSU: Izložba, film i Pips, Chips & Videoclips

01.07.2016. Ziher.hr
Vrijeme čitanja: 2 minute

Nije šala, iako zvuči kao logična šaljiva najava za koncert kultno – legendarno – nenadmašnog benda koji svi volimo, ili smo jednom voljeli ili ćemo zavoljeti, jer oni su tu da im se vraćamo, oni su Pips, Chips & Videoclips.

Koncert Pipsa održava se ovu subotu (2. srpnja) s početkom u 21 sat na krovnoj terasi Muzeja suvremene umjetnosti. U cijenu karte za koncert je uračunata i projekcija filma u 18 i 20 u dvorani MSU-a, Gorgona. Prikazuje se film Mladost iz ciklusa Best of Metropolis – izuzetno intrigantna talijanska drama nagrađena Europskom filmskom nagradom za najbolji filma 2015. koja govori o dva stara prijatelja i njihovim razmišljanjima o prošlosti, sadašnjosti, ljepoti i apsurdnosti života. Fred i Mick se bliže osamdesetoj i uživaju odmarajući se u ljupkom hotelu u podnožju švicarskih Alpa. Fred je umirovljeni skladatelj i dirigent koji se nema namjeru vratiti glazbenoj karijeri koju je već odavno napustio, dok je Mick zaposleni redatelj koji ubrzano završava scenarij za svoj najnoviji film. Obojica znaju da su im dani odbrojeni te se odluče zajednički suočiti s budućnosti. Fred i Mick su Michael Caine i Harvey Keitel, a pridružuje im se Rachel Weisz u režiji Paola Sorrentina.

Ukoliko baš cijelu subotu želite ispuniti kvalitetnim sadržajem u prostorijama Muzeja suvremene umjetnosti preko ulaznice za koncert možete pogledati i međunarodnu izložbu – Divlji zapad. Neoavangarda iz Wroclawa. Ova izložba poljske avangarde predstavlja do sad nepoznatu dinamičnu kulturnu povijest Wrocława. Do kraja sedamdesetih godina ovaj grad je bio prijestolnica državne neoavangarde, da bi u sljedećim godinama izvanrednog stanja postao žarište kontra kulture i umjetnosti koja se suprotstavljala sustavu. Najvažnija međunarodna izložba suvremene umjetnosti u MSU ove godine izlaže umjetnička djela, filmove, dokumentarne fotografije, predmete i zvučne zapise iz područja vizualnih umjetnosti, arhitekture, urbanizma, kazališta, filma, dizajna ali i iz svakodnevnog života u Wrocławu od 1960-ih do današnjih dana.

I nakon svih tih uzbuđenja dolazimo do Pipsa koji su nastali početkom 90-ih i nemojmo zaboraviti Dinamo ja volim kao prvi singl, kojim nisu uopće objasnili u kojem smjeru će se glazbeno razvijati. U narednim godinama uslijedilo je more hitova i singlova sa sedam objavljenih studijskih albuma. Prvi u nizu je album “Shimpoo Pimpoo” objavljen 1993. godine. I publika je ostala blago u čudu. Nije to bio album proslavljenih navijača Dinama, već benda koji će se u budućnosti dokazati kao eklektična gomila kreativaca koja stvara himničke ode životu i smrti, ali i vrlo smirene pjesme toka misli. Da misle ostati na sceni pokazali su drugim albumom „Dernjava“ 1995. godine za koji su osvojili diskografsku nagradu „Porin“ za najbolji alternativni album u 1996. Sljedećim albumom „Fred Astaire“ osvajaju dvije nagrade „Porin“ i etabliraju se kao jedan od najboljih koncertnih izvođača na ovim prostorima. Uslijedili su albumi „Bog“, „Drveće i Rijeke“, „Pjesme za Gladijatore“ i „Walt“. Nebrojeno mnogo hitova i prepoznatljivih Pips pjesama (koje su sve samo ne prepoznatljive) i promjena u sastavu. Trenutno bend čine Ivaniš, Božanić, Borščak, Šinec, Zde, Brazzoduro i Levačić koji znaju odsvirati sve hitove, a još i stvaraju nove materijale. Dođite i uživajte u ljetu uz navijače, melankoliju, zabavu i Zagreb.

ULAZNICE za koncert Pips, Chips & Videoclips + film Mladost + posjet izložbi Divlji zapad.Neoavangarda iz Wroclawa su 85 kuna i mogu se kupiti putem sustava Eventim.hr. Cijena ulaznice na sami dan koncerta iznosi 95 kuna. Ulaznice se mogu kupiti i na recepciji MSU-a od utorka do nedjelje od 11 do 18 sati i subotom od 11 do 20 sati.

(Visited 120 times, 1 visits today)

Komentari