Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Knjige

Ljubitelji poezije Zagreb je Vaš grad!

11.01.2013. Martina Marčinko
foto:vip-club.hr

foto:vip-club.hr

O tome da poezija, a time i kultura i dalje ima vjernu publiku svjedoči nam četvrti po redu festival- Zagreb, grad poezije. Otvorenje festivala održat će se u četvrtak, 17. siječnja, a cjelokupno događanje traje do 20. siječnja. Priuštite si kulturno uzdizanje u samom središtu Zagreba,  Vip clubu koji se nalazi u podrumu Gradske kavane, gdje će se veći dio festivala održati.

Festival će biti otvoren peformansom “Tamni pjevač” posvećenom Antunu Branku Šimiću. Šimić je jedan od najznačajnijih pjesnika hrvatskog ekspresionizma koji se zalagao za istinu u književnosti, te za umjetnost koja je realizacija čovjekove duše, osjećanja života i svijeta.

Nakon Šimića na repertoaru će se naći i Ujevićevi “Ljudi za vratima gostionice”  u kojima se govori o, lako vjerojatnoj budućnosti Hrvatske, prosjacima i ljudima za vratima gostionice – “na polju čekaju i zebu pravi ili lažni drugovi”.

U petak 18. siječnja predviđa se sudjelovanje osnovnih i srednjih škola scenskim događajem “Govoreći o ljubavi”. Isti dan Branko Maleš uz Stanka Kovačića, Igora Pavlicu, Samuela Sachera i brojne druge donosi nam “Događanje Maleš, Maleš”.

U subotu 19. siječnja održat će se “Priča o novom broju časopisa Poezija” u prostoru Caffea U dvorištu. Časopis Poezija je uz Teatar poezije organizator cjelokupnog događanja, dok je Goran Matović preuzeo ulogu autora i ravnatelja.

Događaj će obilovati scenskim susretima, poetskim dijalozima, i nastupima brojnih kulturnjaka. Posljednja večer objedinit će pjesnike, glumce i glazbenike kroz ‘Skalpel kaosa’ među kojima su Edin Karamazov, Goran Matović, Vesna Tominac Matačić, Siniša Ružić i drugi.

Cilj ovog festivala je potaknuti i zainteresirati publiku za poeziju, predstaviti hrvatske pjesničke velikane dvadesetog i dvadesetprvog stoljeća, te naposljetku povezati sve grana umjetnosti.

(Visited 173 times, 1 visits today)

Komentari