Istaknuto
17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Nadam se da i u ovom izdanju za mjesec veljaču ima za svakog ponešto. Melodičnog black metala mi je previše za barem par mjeseci.

17.04.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Nova glazba ima sedam domaćih singlova koji se natječu ovog tjedna za vaše glasove, a tu je i pet stranih preporuka za slušanje.

Glazba

Lovely Quinces, Milica Šerbedžija i Mozartine s Urbanom u Domu sportova

27.01.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: facebook.com/damirurban

Foto: facebook.com/damirurban

Najveći koncert karijere Damira Urbana i njegove Četvorke u Domu sportova 21. veljače polako dobiva svoju završnu formu objavom predizvođačica, gostiju te finiširanjem glazbenog i vizualnog djela. Čast da nastupe kao predizvođačice pripala je dvjema djevojkama od kojih će jedna sigurno iznenaditi publiku, dok će druga među okupljenima imati i već pokojeg fana: Milici Šerbedžiji i Lovely Quinces.

Milica Šerbedžija 18-godišnja je umjetnica, rođena Londončanka koja je veći dio života provela u Los Angelesu, a trenutno živi i stvara u Rijeci. Odmalena je “umjetnička duša”, pa tako glumi, svira, pjeva, sklada i slika. Iako još uvijek srednjoškolka, iza nje je bogat životopis – glumila je u domaćim i stranim kazališnim produkcijama i spotovima, pjevala prateće vokale na nekoliko albuma, te nastupala na brojnim koncertima kao gošća prateći svoga oca Radu Šerbedžiju. Na koncertu će se predstaviti izvodeći nekoliko autorskih pjesama uz pratnju gitare.

Nastup u Domu sportova bit će prvi zagrebački nastup Lovely Quinces nakon rasprodanog Velikog pogona Tvornice i intimne svirke na Akustici. Osim materijala s EP-a “No Room For Us” Lovely Quinces će publici predstaviti singlove M i Secret Smile te još neke pjesme koje će se naći na njezinom prvom dugosvirajućem albumu planiranom za proljeće ove godine.

Urbanove gošće bit će zbor Mozartine s kojima je Urban prije četiri godine surađivao na pjesmi Glas jeka. Na njihovom prvom zajedničkom live nastupu osim Glas jeka s izvest će još nekoliko pjesama iz različitih faza Urbanove karijere. Zagrebački zbor Mozartine prošle je godine proslavio je 15. obljetnicu djelovanja. U početku su uglavnom izvodile klasičnu glazbu, ali nakon suradnje s Urbanom sve češće su počele raditi izlete u pop rock vode. Kroz brojne godine svog djelovanja nastupale su diljem Europe i svijeta, od čega ističu zapažene turneje u Belgiji (gdje su održale koncert i u samom Europskom parlamentu), turneju po SAD-u (New York, Newark, New Jersey), te turneje po Poljskoj, Švedskoj, Engleskoj, dok su trenutno u pripremi koncertna gostovanja u Parizu i Chicagu.

Koncert u Domu sportova obuhvaćat će sve faze Urbanove karijere, od mitskih Laufera preko antologijskih albuma “Otrovna kiša” i “Žena dijete” do posljednjih diskografskih izdanja zaključenih s aktualnim “Mamutom”, jednim od najboljih albuma 2014. godine. Bit će to Urbanov prvi solo nastup u toj zagrebačkoj dvorani u koju će mu 21. veljače leđa čuvati fantastična Četvorka. Od 1. siječnja do 20. veljače cijena ulaznica iznosi 70 kn, dok će na dan koncerta za ulaz trebati izdvojiti 90 kn.

Pročitajte izvještaj s koncerta Damira Urbana na varaždinskom Špancirfestu.

(Visited 145 times, 1 visits today)

Komentari