Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Ludwine Kronike #3 u boogie izdanju – Golden Grass, Hypnos i Alaska

25.03.2015. Ziher.hrVrijeme čitanja: 1 minuta
Foto: Ludwine Kronike

Foto: Ludwine Kronike

U trećem koncertnom izdanju Ludwinih Kronika 2. će trvanja u Vintage Industrial Baru nastupiti psihodelični rock trio iz SAD-a Golden Grass, švedski boogie rockeri Hypnos koje prate ponovno okupljeni domaći punokrvni rockeri Alaska, pojačani s bubnjarem Stjepanom Stepsom Kolobarićem iz Stonebridea.

Golden Grass je trio iz Brooklyna koji kombinira psihodelični rock s countryem, folkom i boogiem, ali u progresivnom aranžmanu proto-metala koji vas iste sekunde vraća u vrijeme ljubavi, mira i cvijeća.

Hypnos je najpopularniji novi bend švedske rock scene. Ove Göteboržane, koji sviraju heavy boogie rock, nakon samo nekoliko nastupa preuzeo je respektabilni diskograf Crusher Records.

S istoka, u ovom slučaju iz Sesveta, dolazi punokrvni rock trio pod imenom Alaska – instrumentalne izvedbe originalnih pjesama umotane u opasan groove, napete žice i distorziju. Album prvijenac „Liars, Beggars & Moonshine“ izdan 2011. dobio je odličan prijem kod publike i kritike. Uz sporadične koncerte, članovi Alaske bili su zauzeti svirkom u bratskom bandu Luxus Lord. Nakon kratke kreativne stanke Alaska se vraća u punom sjaju, ovog puta pojačani novim licem, starim frendom, teške ruke za bubnjevima – Stepsom iz Stonebridea.

Cijena upada je 30 kuna, a nema pretprodaje, već se ulaznice kupuju na ulazu. Koncert se održava u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Komentari