Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Ludwine Kronike #3 u boogie izdanju – Golden Grass, Hypnos i Alaska

25.03.2015. Ziher.hr
Foto: Ludwine Kronike

Foto: Ludwine Kronike

U trećem koncertnom izdanju Ludwinih Kronika 2. će trvanja u Vintage Industrial Baru nastupiti psihodelični rock trio iz SAD-a Golden Grass, švedski boogie rockeri Hypnos koje prate ponovno okupljeni domaći punokrvni rockeri Alaska, pojačani s bubnjarem Stjepanom Stepsom Kolobarićem iz Stonebridea.

Golden Grass je trio iz Brooklyna koji kombinira psihodelični rock s countryem, folkom i boogiem, ali u progresivnom aranžmanu proto-metala koji vas iste sekunde vraća u vrijeme ljubavi, mira i cvijeća.

Hypnos je najpopularniji novi bend švedske rock scene. Ove Göteboržane, koji sviraju heavy boogie rock, nakon samo nekoliko nastupa preuzeo je respektabilni diskograf Crusher Records.

S istoka, u ovom slučaju iz Sesveta, dolazi punokrvni rock trio pod imenom Alaska – instrumentalne izvedbe originalnih pjesama umotane u opasan groove, napete žice i distorziju. Album prvijenac „Liars, Beggars & Moonshine“ izdan 2011. dobio je odličan prijem kod publike i kritike. Uz sporadične koncerte, članovi Alaske bili su zauzeti svirkom u bratskom bandu Luxus Lord. Nakon kratke kreativne stanke Alaska se vraća u punom sjaju, ovog puta pojačani novim licem, starim frendom, teške ruke za bubnjevima – Stepsom iz Stonebridea.

Cijena upada je 30 kuna, a nema pretprodaje, već se ulaznice kupuju na ulazu. Koncert se održava u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta.

(Visited 45 times, 1 visits today)

Komentari