Istaknuto
17.10.2018.

U rubrici Nova glazba redovito izdvajamo najzanimljivije aktualne singlove i videospotove, a vi birate svog favorita.

16.10.2018.

The Cure, bend koji je u 40 godina dostigao vrh i tu se utaborio, na vlastiti zahtjev nastupa na Exit festivalu.

Glazba

Ludwine Kronike #3 u boogie izdanju – Golden Grass, Hypnos i Alaska

25.03.2015. Ziher.hr
Foto: Ludwine Kronike

Foto: Ludwine Kronike

U trećem koncertnom izdanju Ludwinih Kronika 2. će trvanja u Vintage Industrial Baru nastupiti psihodelični rock trio iz SAD-a Golden Grass, švedski boogie rockeri Hypnos koje prate ponovno okupljeni domaći punokrvni rockeri Alaska, pojačani s bubnjarem Stjepanom Stepsom Kolobarićem iz Stonebridea.

Golden Grass je trio iz Brooklyna koji kombinira psihodelični rock s countryem, folkom i boogiem, ali u progresivnom aranžmanu proto-metala koji vas iste sekunde vraća u vrijeme ljubavi, mira i cvijeća.

Hypnos je najpopularniji novi bend švedske rock scene. Ove Göteboržane, koji sviraju heavy boogie rock, nakon samo nekoliko nastupa preuzeo je respektabilni diskograf Crusher Records.

S istoka, u ovom slučaju iz Sesveta, dolazi punokrvni rock trio pod imenom Alaska – instrumentalne izvedbe originalnih pjesama umotane u opasan groove, napete žice i distorziju. Album prvijenac „Liars, Beggars & Moonshine“ izdan 2011. dobio je odličan prijem kod publike i kritike. Uz sporadične koncerte, članovi Alaske bili su zauzeti svirkom u bratskom bandu Luxus Lord. Nakon kratke kreativne stanke Alaska se vraća u punom sjaju, ovog puta pojačani novim licem, starim frendom, teške ruke za bubnjevima – Stepsom iz Stonebridea.

Cijena upada je 30 kuna, a nema pretprodaje, već se ulaznice kupuju na ulazu. Koncert se održava u sklopu proslave 18. godina Radio Studenta.

(Visited 56 times, 1 visits today)

Komentari