Istaknuto
13.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta Glasujte za najbolje domaće i regionalne singlove te pomaknite svog favorita na ljestvici. Bacite uho i na naše preporuke stranih noviteta.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Glazba

Madness, The Bloody Beetroots, Kelis – i još mnogo novih imena na Szigetu!

07.06.2014. Ziher.hrVrijeme čitanja: 3 minute
https://www.facebook.com/szigetcroatia

https://www.facebook.com/szigetcroatia

Ponovo objavljujemo mnogo novih imena u šareni program Sziget festivala. Ove godine Madness, The Bloody Beetroots, Kelis te mnogi drugi pridružiti će se već prestižnom glazbenom programu na Otoku slobode.

Ako je netko u potrazi za zabavom i odmorom ovog ljeta – Sziget je definitivno pravo mjesto za oboje. Otok slobode nije samo glazbeni festival, on ima još mnogo toga za ponuditi: uz prelijepi grad kao što je Budimpešta, dnevno – noćnu zabavu i aktivnosti na samom otoku, kao i program koji je pogodan za ljubitelje svih glazbenih žanrova i stilova. Dnevni raspored programa, do sada objavljenih imena – dostupan je na službenoj web stranici.

I da, nekoliko zanimljivosti o novim imenima….

Madness je jedan od vodećih predstavnika ska glazbe, formirani u 1976 u Camden Town, London. Medness su se već dokazali na prethodnim Sziget nastupima sa autentičnim ska zvukom, plesom i pjesmom, a to je ono što će se, vjerujemo – dogoditi i ove godine. Trenutno su na svjetskoj turneji, a sada ih s nestrpljenjem očekujemo i na festivalu Sziget 2014.

Od The Bloody Beetroots možemo očekivati ​​hard – core – electro – house sa super energičnim nastupom, gdje tisuće ljudi naprosto – poludi.

Kelis, američka pop ikona, jedna je od najtraženijih zvijezda, ima šest albuma i trideset i jedno pojedinačno izdanje. U okviru Ninja Tunes, objavila je i svoj novi album u travnju ove godine pod nazivom “Hrana“, a od nje se očekuje da unese kvalitetnu i raznoliku pop glazbu na festival Sziget!

Leningrad je postao nositelj underground scene 21. stoljeća u regiji. Njihov glavni argument je ska začinjen punk glazbom, ali i ruski marševi uz utjecaj narodnih pjesama. Band of Skulls je trio iz Southamptona, čiji je najnoviji album, “Himalaja“, objavljen u ožujku ove godine, tako da publika može uživati ​​uz dinamičnu, ali i mističnu glazbu Russell Marsden.

https://www.facebook.com/szigetcroatia

https://www.facebook.com/szigetcroatia

Triggerfinger, najglasnija su rock grupa iz Antwerpena koja se ponovo vraća na Sziget! Njihova je glazba u rasponu od tradicionalne, tzv “old school rock“ do tzv.“dynamic & up – tempo rock“, a začinjeno duhovnim i iskrenim tonovima.

Deniz Koyu je čovjek koji stoji iza hitova poput “Tung”, “Hertz”, “Bong”, “Follow You”. Njegov nastup će zasigurno biti nezaobilazan za one koji vole progressive & electro house. Thomas Gold je isto tako istaknuti predstavnik DJ scene. Od svog debija u 2006, ovaj njemački umjetnik jedan je od najzanimljivijih producenata moderne plesne glazbe.

Quentin Mosimann, na čelu francuske elektronske glazbene scene u nastajanju – utisnuo je svoj ​​trag u glazbenoj industriji kao jedan od novih DJ-a/ producenata.

Black Sun Empire predstavlja najbolje u tzv. “dark and tech dance – floor drum & bass“. Od eksplozivnog ulaska na scenu u 2000, oni nastavljaju razvijati svoj ​​jedinstveni stil i zvuk, objavivši brojne singlove kao i tzv. “five full – length“ LP čime zaslužuju vodeće mjesto na ovoj sceni.

INVSN (izgovara se “Invazija”) nastali iz subkulture, potaknuti strastvenim hardcore punk-om i ohrabreni bogatom povijesti rock n’ rolla. Ova grupa iz Švedske donosi snažan i namjeran pop kroz post punk objektiv.

(Visited 58 times, 1 visits today)

Komentari