Istaknuto
13.07.2018.

Uoči koncerta Mayalesa u Muzeju suvremene umjetnosti, sjeo sam s Petrom Beluhanom u jedan kvartovski kafić na Sigečici pa smo porazgovarali o "Simbolu za sunce", trenutnoj postavi benda, ovogodišnjem INmusicu, što to znači biti autentičan na sceni i drugim temama.

02.07.2018.

Prošao je još jedan INmusic festival. Ovo su zaključna razmatranja i komentar Ziherove glazbene redakcije na trinaesti INmusic festival.

Glazba

Magna Carta Holy Grail izlazi danas!

04.07.2013. Antonia Šeremet
Foto: facebook.com/JayZ

Foto: facebook.com/JayZ

Jay-Z ima novi album koji izlazi danas, a jučer je objavljen služeni artwork i popis pjesama. Danas je album dostupan korisnicima Samsung aplikacije, dok službeno izlazi u nedjelju. Zbog činjenice da je Jay Z dao prava Samsungu na distribuciju albuma, Američka agencija za glazbenu industriju (RIAA) je morala promijeniti način na koji se prati broj prodanih albuma i daje im se zlatna ili platinasta oznaka. A fanovi se na društvenim mrežama žale da skidanje albuma preko aplikacije ne teče baš najbolje.
Na albumu su gostovali Rick Ross, Beyonce, Justin Timberlake i Frank Ocean. Rick Rubin koji se pojavio u reklamama za album ranije ove godine ipak nije radio na stvaranju albuma. Rubin je izjavio da “Magna Carta Holy Grail” ima tradicionalan hip – hop zvuk te da je njegov doprinos albumu bio samo preslušavanje pjesama. Album očito jako puno znači Jay Z-ju kada mu je dao ime “Magna Carta Holy Grail”. Magna Carta je jedan od najvažnijih i najstarijih dokumenata u svjetskoj povijesti, a Holy Grail je sveti predmet iz kojeg je Isus pio na Posljednoj večeri. Na albumu su korišteni stihovi REM-a i Nirvane. U pjesmi Heaven korišten je tekst pjesme Losing my Religion, a u Holy Grail koristi se tekst Nirvanine Smells Like Teen Spirit. Na albumu se nalazi 15 pjesama:

Picasso Baby
Heaven
Versus
Tom Ford
Beach Is Better
F**kWithMeYouKnowIGotIt (Feat. Rick Ross)
Oceans (Feat. Frank Ocean)
F.U.T.W.
Part II (On The Run) (Feat. Beyonce)
BBC
La Familia
Jay-Z Blue
Nickles & Dimes
Holy Grail (feat. Justin Timberlake)
Open Letter

(Visited 57 times, 1 visits today)

Komentari