Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Izvedbene umjetnosti

Majstorska glumačka radionica Zijaha Sokolovića u KSET-u

25.01.2015. Kristina Vrdoljak
Foto: facebook.com/KSET

Foto: facebook.com/KSET

U ponedjeljak, 26.1. u 20:00 sati u KSET-u nastupa Zijah Sokolović sa svojom „Majstorskom glumačkom radionicom“.

Zijah A. Sokolović je bio profesor glume na Bruckner Univerzitetu u Linzu, Umjetničkoj Akademiji u Osijeku, gostujući profesor na doktorskim studijama Akademije Umjetnosti u Beogradu, Ambasador dobre volje UNDP-a, a u Teatru EXIT je predstavio dvije vrhunkse monodrame koje njegovi kolege nisu mogli prestati hvaliti – „CABAres CABArei“ te „Glumac… je glumac… je glumac“.  U skoro 40 godina na pozornici višestruko se dokazao kao glumac i autor.

Sada dolazi u KSET s novom monodramom pod imenom „Majstorska glumačka radionica Zijaha A. Sokolovića“ u kojoj izaziva sve segmente glume i glumca i predstavlja ih publici na način na koji samo on to može.

Posljednji put kada je gostovao u tom klubu, učinio je to s predstavom „Kobjagi donijela me roda“. Moram priznati da sam bila jako skeptična pri početku prisutsvovanja toj drami , a onda se dogodio zaokret. Čak i ako imate očekivanja, bolje ih je pospremiti za nekog drugog glumca. Zijah nije ovdje zbog naših očekivanja. On će doći na pozornicu, nećete ga ni primjetiti, nema ono što bi nazvali ‘glumački stav i stas’. On će doći, počet će nešto mrmljati, vi ćete preusmjeriti svoj interes na njega jer ‘ma što on to izvodi tamo’. Malo pomalo počet ćete se smijati, svaki put sve glasnije, zaboravit ćete gdje ste. Njegova interakcija s publikom je doista specifična i forma monodrame je iznimno susretljiva za to ‘izravno’ obraćanje publici. Vrlo je analitičan, britkog sarkazma i istančanog smisla za humor, no pristupačnog i shvatljivog svima.

Samo tako, i jedino tako jedna osoba s jednim dugačkim monologom može vašu pažnju zadržati na dva sata. Ulaznice za predstavu u prodaji su u KSET-u za 30 kuna.

Komentari