Istaknuto
16.08.2018.

Iako zadnjih godina nije u naponu snage, Madonna je kroz 35 godina karijere definirala glazbenu scenu kakvu poznajemo danas. Njezin 60. rođendan prilika je da se podsjetimo na veliku karijeru koja je promijenila svijet.

04.08.2018.

O skandaloznoj i pravno upitnoj smjeni Nataše Rajković s mjesta programske voditeljice Kulture SC-a te budućnosti Teatra &TD upitali smo za komentar istaknute, nagrađivane i cijenjene hrvatske kazališne redatelje koji su tijekom karijere djelovali u legendarnom kazalištu u Savskoj 25.

Glazba

Makarski bend Rezerve izdao prvi EP

10.12.2014. Lucija Jakelić
foto: bandcamp.com/rezerve

foto: bandcamp.com/rezerve

Makarani Ante Puharić, Leon Lužija, Šime Lalić, Mateo Perković i Tomo Miladinović nov su začin u hrvatskom glazbenom loncu. Punk rock grupa Rezerve predstavlja se sceni debitantskim EP-om naslova “Evo Rezerve”. EP se sastoji od šest skladbi – sadržaj glazbeno i tekstualno potpisuju svi članovi grupe, a za same snimke i miks posebno se pobrinuo bubnjar Tomo Miladinović. Mastering perspektivnog benda odradio je Pavle Miholjević.

Rezerve pjevaju o ljubavi i “nečemu što se zapravo naziva – ništa”. Mogli bismo nadodati o svemu, ali (njihovu) – ničemu. Misle kako je iskren pristup glazbenom izričaju nepravedno zanemaren i radi toga vrijedno su skladali svoj svjež materijal. Njihova publika nisu samo Makarani, već svi koji se osjećaju kao dio Rezerva.

Prije nekoliko dana dečki su izdali pjesmu Nema para za koju je snimljen i video spot. Snimio ga je Oleg Skorin, montirala Doris Dodig, a asistirali su im pritom Dario Dodig i Luka Jančić Mizek koji je dizajnirao i omot albuma. Cijeli EP može se poslušati na bandcampu. Kako sami kažu, dugo su “grijali klupu, a sada izlaze na teren”.

(Visited 292 times, 1 visits today)

Komentari