Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Knjige

Malene, ali korisne : Projekt Slobodne knjižnice

07.06.2013. Lucija Lakoš
943636_520303761340661_623904130_n

Foto: facebook.com

Stanovnici zagrebačkog kvarta Prečko ovih su dana mogli primijetiti čudnovatu kutiju s knjigama. Ne radi se o najnovijoj instalaciji nekog suvremenog umjetnika, već o projektu Slobodnih knjižnica. Portal  Booksa.hr piše kako su malenu knjižnicu izradili knjižničar Marko Štrok i njegov djed Franz, a postavljena je prije dva tjedna. Cilj ovog projekta je poticanje čitanja i poboljšanje čitalačkih navika, posebice mladih. Ideja je krenula iz Wisconsina još 2009. godine a osmislili su je književni entuzijasti Todd Bol i Rick Brooks. Nedavno su se projektu pridružili i građani New Yorka na poticaj organizatora međunarodnog festivala PEN World Voices Festival of International Literature. Funkcionira na principu da za svaku  knjigu koju uzme, posjetitelj mora ostaviti jednu svoju.

Nešto prije Zagreba, slična inicijativa je krenula i u Turskoj i to upravo u parku Taksim Gezi odakle su krenuli žestoki prosvjedi koji se ovih dana odvijaju diljem Turske.  Hurriyet Daily News prenosi kako je projektu donacijama knjiga pridonijelo oko 15 turskih izdavača jer smatraju da knjige predstavljaju glavni stup otpora.

(Visited 110 times, 1 visits today)

Komentari