Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Izvještaj: Mario Biondi zagrijao srca zagrebačke publike

15.10.2014. Patricia Pajk
Foto: Ziher.hr - Patricia Pajk

Foto: Ziher.hr – Patricia Pajk

Neobično toplu jesen u Zagrebu Lisinski nam je uljepšao tako što je prvi puta doveo jednog od najboljih vokalista soul/jazz glazbe danas, Maria Biondija. Karijeru je započeo sada već davne 1988. godine, a osim što je solo pjevač bio je i back vokal poznatim pjevačima kao što je Ray Charles. U Zagreb je došao u sklopu solo turneje kojom promovira svoj četvrti album “SUN”.

Večer je počela laganim pjesmama, pjesmama za dnevni boravak uz kamin, kuhano vino/kakao, mucaste debele čarape, božićne lampice i pogled kroz prozor dok vani pada snijeg.

Kako se koncert zahuktavao, tako su i pjesme postajale življe i vedrije. Tako je izveo i pjesmu Never Stop, odličnu suradnju s Omarom, kojeg smo imali priliku čuti na ovogodišnjem Dimension Festivalu.

Onda smo se skroz prebacili u ljetnu shemu, te je izveo i poznatu pjesmu My Girl legendarnih Temptationsa i potpuno oduševio publiku. Pošto smo se prebacili na ljetnu shemu izveo je i najveći hit s posljednjeg albuma, Shine On. Naravno, neizbježno je bilo ne izvesti i hit kao što je What Have You Done To Me i definitivno njegov najveći hit – This Is What You Are, koji je dobio zadnje mjesto na set listi.

Lisinski je ostao oduševljen, simpatični Mario imao je odličnu komunikaciju s publikom te je čak i prošetao po tribinama, dok je publika surađivala i pjevala tijekom cijele večeri. Osobno mi je ovo, nakon koncerta Erykah Badu, najbolji koncert na kojem sam bila.

Svaka pohvala Lisinskom koji su doveli ovu zvijezdu i s nestrpljenjem iščekujemo nastup Herbiea Hancocka 26. studenog na istom mjestu.

Dio jučerašnje atmosfere:

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari