Istaknuto
15.03.2018.

Ususret koncertnoj promociji novog EP-a “Valovi” u Močvari ovog petka razgovarali smo s pjevačicom i gitaristicom Lucijom Ivšić i novim bubnjarem Goranom Nježićem o planovima Punčki, ljetu i uspomenama.

11.03.2018.

"Comic Sans" Nevija Marasovića komičan je prikaz odnosa između oca i sina koji se silno razliku, ali su i silno nalik jedan drugome.

Glazba

Izvještaj – Marissa Nadler: Anđeoski glas u nezaboravnoj ljubavnoj atmosferi

20.12.2016. Magdalena Rikanović
Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr

Marissa Nadler američka je glazbenica i likovna umjetnica sa sjedištem u Bostonu. Djeluje od 2000. godine, izdaje za Sacred Bones Records and Bella Union, a u Zagreb je došla povodom promocije svojeg posljednjeg albuma “Strangers”. Marissa Nadler u svojoj glazbenoj karijeri njeguje vrlo specifičnu vrstu folk vokala u kojoj njezin glas nadilazi svaku manu. U ponekim trenucima postaje akustičan, elegantan, dok u drugim naglašava narativ tuge i gubitka koji kroz zvuk postaje atmosferičan. Njezine pjesme i stihovi okreću novu stranicu njezinog života i naglašavaju liriku koja daleko seže u suštinu osobnih emocija.

Marissa Nadler jedna je od onih pjesnikinja koja svoju tajnu ne želi držati za sebe, već je kroz svoj opus odašilje prema nama. Svaka sporedna uloga u njima ima svoju važnost i jednaka prava na prva mjesta. Njezine vokalne sposobnosti vanzemaljskih su razmjera. Svaka intonacija, svaka nota bila je izvedena do savršenstva. Ni u jednom trenutku nije pogriješila. To je ono što je čini jedinstvenom kao umjetnicu. Konstantno ispreplitanje stilova i varijacije tonova u njezinim vokalnim vibracijama stvarali su ljupkost u zraku koja se prenosila na sve posjetitelje koncerta u malom pogonu Tvornice kulture. Publika se otapala dok ju je promatrala i slušala. Marissa Nadler je svaku osobu natjerala na romantične kretnje tijelom, pritom uživajući u magičnoj atmosferi i verbalnoj komunikaciji s njom samom.

Foto: Martina Trbuščić / Ziher.hr

Marissa Nadler i njezin anđeoski vokal

Lepršavo poput anđela u zraku, Marissa je uspijevala stvoriti auru oko sebe. Svaka sljedeća pjesma sadržavala je pri završetku srž napetosti koja ju je vodila do vrhunca. Marisa Nadler samu sebe opisuje kao krhku biljku u cvatu s obzirom na to kako se razvijala među pratećim glazbenicima. Estetika njezinih kretnji, glasa i muzičke podloge uspostavila je obrazac. Osjetila se promjena u njezinim pjesmama. Bez obzira na mračne i depresivne pjesme, ovog puta su davale dašak nade. Glazba je to stvorena za vječne romantične duše koje besciljno lutaju u potrazi za nemogućim. Marissa je umjetnica koja svoj glas tjera u stalna testiranja i isprobavanja novih pristupa. A taj novi pristup definirao je novu promjenu u njoj, koja je ujedno pomak u njezinoj karijeri. Zvučala je mlađe i zrelije za razliku od prijašnjih albuma; ekspanzivnija i emocionalnija na pozornici na kojoj je vidljivo da je to njezin drugi dom.


(Visited 60 times, 1 visits today)
Što misliš o ovome koncertu?

Podijeli svoje mišljenje putem ZiherMetra!

0%
1
2
3
4
5

(5 votes, average: 4.600 out of 5)

Komentari