Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Film

Marvel vs. DC: Kad se dva filmska svijeta spoje

27.12.2014. Petra Plivelić
Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Filmovi o superjunacima zagarantirano su popularni. Superman, Batman, Spiderman, Captain America, Thor, Hulk, Wonder Women… samo su neki od junaka koji su glavni likovi u zasebnim filmovima. O njihovoj popularnosti svjedoči to da većina ima i nastavke preko kojih se još više u kontinuiranom vremenskom periodu zarađuje na pojedinom superjunaku. Isto tako, dokaz popularnosti su i remakeovi većine filmova – novi glumci, ista priča i modernija izvedba magnetski privlače fanove u kina. Zamislite sada kako bi bilo da su u jednom filmu svi superjunaci, jedni protiv drugih – pa taj film bi premašio svaki drugi. Fanovi svakog superjunaka bi pohrlili u kina, rivalstvo među fanovima bi se povećalo, emocije bi prevladale, a zarada bi bila neprocjenjiva. Woow, takav film bi se zaista trebao napraviti!

No, je li to realno očekivanje – spajanje dvaju divova koji su se do sada nadmetali superjunacima? Marvel Studios je izgradio vlastiti filmski svijet, a isti posao za DC Comics obavlja Warner Bros. Jedna stvar je strpati legendarne likove zajedno u strip, no vjerojatno se nikada neće naći jedan pored drugoga na filmskom platnu. Isto je shvatio i veliki stripofilmski fan Alex Luthor, pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. On je u fantastičnom traileru montažom spojio dva filmska svijeta. Njegov trailer najavljuje film Marvel vs. DC koji će ostati samo naša želja.

Luthor prikazuje sukob epskih razmjera. Koristi Marvel i DC filmove, stoga se Iron Man bori protiv Batmana, Wonder Woman protiv Hulka. No odlično je iskoristio i neke TV emisije poput Arrow i The Flash, čak i nikad objavljenu pilot epizodu serije Wonder Woman, s Adrianne Palicki u glavnoj ulozi. Evo, tko se još bori: Hawkeye protiv Green Arrowa, Thor protiv Supermana i Green Lantern protiv Captaina Americe.

Teško je vjerovati da bi ovakav film ikada mogao postati stvarnost. Zato se zabavite ovim trailerom i uživajte dok traje. Onda, ako treba, pustite si ga opet i uživajte.

(Visited 285 times, 6 visits today)

Komentari