Istaknuto
15.10.2018.

Dobre knjige uvijek su u modi. Svakog tjedna ćemo vam odabrati po tri nove knjige koje možete pronaći na policama domaćih knjižara, a uz malo sreće, neke od njih mogu biti vaše.

14.10.2018.

Priča o dvoje ljudi - kroz desetljeća - bez obzira na uspjeh ranijih izdanja, ostaje klasik koji uvijek može (p)ostati suvremen.

Film

Marvel vs. DC: Kad se dva filmska svijeta spoje

27.12.2014. Petra Plivelić
Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Filmovi o superjunacima zagarantirano su popularni. Superman, Batman, Spiderman, Captain America, Thor, Hulk, Wonder Women… samo su neki od junaka koji su glavni likovi u zasebnim filmovima. O njihovoj popularnosti svjedoči to da većina ima i nastavke preko kojih se još više u kontinuiranom vremenskom periodu zarađuje na pojedinom superjunaku. Isto tako, dokaz popularnosti su i remakeovi većine filmova – novi glumci, ista priča i modernija izvedba magnetski privlače fanove u kina. Zamislite sada kako bi bilo da su u jednom filmu svi superjunaci, jedni protiv drugih – pa taj film bi premašio svaki drugi. Fanovi svakog superjunaka bi pohrlili u kina, rivalstvo među fanovima bi se povećalo, emocije bi prevladale, a zarada bi bila neprocjenjiva. Woow, takav film bi se zaista trebao napraviti!

No, je li to realno očekivanje – spajanje dvaju divova koji su se do sada nadmetali superjunacima? Marvel Studios je izgradio vlastiti filmski svijet, a isti posao za DC Comics obavlja Warner Bros. Jedna stvar je strpati legendarne likove zajedno u strip, no vjerojatno se nikada neće naći jedan pored drugoga na filmskom platnu. Isto je shvatio i veliki stripofilmski fan Alex Luthor, pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. On je u fantastičnom traileru montažom spojio dva filmska svijeta. Njegov trailer najavljuje film Marvel vs. DC koji će ostati samo naša želja.

Luthor prikazuje sukob epskih razmjera. Koristi Marvel i DC filmove, stoga se Iron Man bori protiv Batmana, Wonder Woman protiv Hulka. No odlično je iskoristio i neke TV emisije poput Arrow i The Flash, čak i nikad objavljenu pilot epizodu serije Wonder Woman, s Adrianne Palicki u glavnoj ulozi. Evo, tko se još bori: Hawkeye protiv Green Arrowa, Thor protiv Supermana i Green Lantern protiv Captaina Americe.

Teško je vjerovati da bi ovakav film ikada mogao postati stvarnost. Zato se zabavite ovim trailerom i uživajte dok traje. Onda, ako treba, pustite si ga opet i uživajte.

(Visited 397 times, 2 visits today)

Komentari