Istaknuto
20.02.2019.

Vrijeme čitanja: 1 minuta U rubrici Nova glazba ponovno smo izdvojili najzanimljivije aktualne singlove ovog tjedna, a vi odaberite svog favorita.

06.02.2019.

Vrijeme čitanja: 8 minute Napokon smo prestali krivo pisati datume na dokumentima, šarati te osmice i s prvim točno zapisanim u 2019., jednom za svagda smo se pozdravili s prethodnom - 2018. Bila je, podsjetit ćemo vas, u najmanju ruku histerična, shizofrena i - vrlo plodonosna.

Film

Marvel vs. DC: Kad se dva filmska svijeta spoje

27.12.2014. Petra PlivelićVrijeme čitanja: 2 minute
Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Foto: tumblr.com/al-the-stuff-i-like

Filmovi o superjunacima zagarantirano su popularni. Superman, Batman, Spiderman, Captain America, Thor, Hulk, Wonder Women… samo su neki od junaka koji su glavni likovi u zasebnim filmovima. O njihovoj popularnosti svjedoči to da većina ima i nastavke preko kojih se još više u kontinuiranom vremenskom periodu zarađuje na pojedinom superjunaku. Isto tako, dokaz popularnosti su i remakeovi većine filmova – novi glumci, ista priča i modernija izvedba magnetski privlače fanove u kina. Zamislite sada kako bi bilo da su u jednom filmu svi superjunaci, jedni protiv drugih – pa taj film bi premašio svaki drugi. Fanovi svakog superjunaka bi pohrlili u kina, rivalstvo među fanovima bi se povećalo, emocije bi prevladale, a zarada bi bila neprocjenjiva. Woow, takav film bi se zaista trebao napraviti!

No, je li to realno očekivanje – spajanje dvaju divova koji su se do sada nadmetali superjunacima? Marvel Studios je izgradio vlastiti filmski svijet, a isti posao za DC Comics obavlja Warner Bros. Jedna stvar je strpati legendarne likove zajedno u strip, no vjerojatno se nikada neće naći jedan pored drugoga na filmskom platnu. Isto je shvatio i veliki stripofilmski fan Alex Luthor, pa je odlučio uzeti stvar u svoje ruke. On je u fantastičnom traileru montažom spojio dva filmska svijeta. Njegov trailer najavljuje film Marvel vs. DC koji će ostati samo naša želja.

Luthor prikazuje sukob epskih razmjera. Koristi Marvel i DC filmove, stoga se Iron Man bori protiv Batmana, Wonder Woman protiv Hulka. No odlično je iskoristio i neke TV emisije poput Arrow i The Flash, čak i nikad objavljenu pilot epizodu serije Wonder Woman, s Adrianne Palicki u glavnoj ulozi. Evo, tko se još bori: Hawkeye protiv Green Arrowa, Thor protiv Supermana i Green Lantern protiv Captaina Americe.

Teško je vjerovati da bi ovakav film ikada mogao postati stvarnost. Zato se zabavite ovim trailerom i uživajte dok traje. Onda, ako treba, pustite si ga opet i uživajte.

(Visited 485 times, 3 visits today)

Komentari