Istaknuto
15.11.2017.

Gorillaz su u sklopu europske turneje na kojoj promoviraju album "Humanz" stigli i do Budimpešte gdje su nas podsjetili zašto toliko volimo njihov zarazni spoj funka, hip hopa, gospela i popa. S novim albumom svoj su glazbeni izričaj proširili i na dance glazbu i house ritmove te parter sportske arene pretvorili u plesni podij.

14.11.2017.

Miki ima novi album koji će promovirati u Tvornici kulture! Na novom albumu repa o nogometu, jazzu i palačinkama, a sličan asortiman pizdarija pronaći ćete i ovom razgovoru. O glumcima, plejmejkerima i stolarima pričali smo šetajući kroz Namu, jer se u njoj, kao i u Mikijevim pjesmama, može naći milijun svega.

Film

Masterclass nagrađivanog španjolsko-brazilskog redatelja Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

21.02.2017. Ziher.hrFoto: Dokukino KIC

Nagrađivani španjolsko-brazilski redatelj dokumentarnih filmova Sergio Oksman održat će masterclass predavanje na temu „Izmišljanje stvarnosti“ u petak 24. veljače u Dokukinu KIC. Sljedećeg dana, u subotu, u 19 sati pogledajte Oksmanov film O nogometu, koji se nalazi na visokom sedmom mjestu najboljih dokumentaraca 2016. po odabiru magazina Sight&Sound. Masterclass počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan!  

Nakon gostovanja Vitalija Manskog, u dvoranu Dokukina KIC dolazi španjolsko-brazilski redatelj Sergio Oksman koji će u petak 24. veljače u 16 sati održati masterclass predavanje pod nazivom “Izmišljanje stvarnosti”. Profesor režije na Madridskom filmskom institutu NIC te režiser brojnih nagrađivanih dokumentaraca (The Beautician, Goodbye, America, Notes on the Other, A Story for the Modlins, On Footbal) bavit će se pitanjem kako „izmisliti stvarnost“ tijekom procesa pisanja, snimanja i montiranja dokumentarnog filma odnosno kako fikcija i stvarnost utječu jedna na drugu tijekom procesa stvaranja dokumentarne forme. O toj temi Oksman će govoriti koristeći se nizom primjera iz vlastite filmografije, ali i iz dokumentarnih filmova drugih autora. Osim toga bit će riječ i o formi kratkog dokumentarnog filma te ćemo pobliže saznati što je po njemu potrebno kako bismo napravili kvalitetan i uspješan dokumentarni film u kratkoj formi.

Foto: Dokukino KIC

Dan nakon masterclass predavanja, u subotu 25. veljače u 19 sati u Dokukinu KIC pogledajte dugometražni dokumentarni film Sergia Oksmana O nogometu, kojeg su kritičari časopisa Sight & Sound opisali rečenicom: Savršeni film je rijetkost, a ovo je savršeni film. Ovaj je autorski dokumentarac film godišnjoj top listi istog časopisa proglašen sedmim najboljim dokumentarcem 2016. godine, a na granici stvarnosti i fikcije, govori o ponovnom susretu redatelja i njegova oca nakon punih 20 godina. Uoči Svjetskog prvenstva 2014., Sergio se vratio u svoj rodni grad, São Paulo, nadajući se da će pogledati utakmicu s ocem Simaom kao što su nekad znali kada je bio dijete. No, kako dani prolaze, njihov odnos počinje odlaziti u nepoznatom smjeru. Film je premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu i nagrađen nagradom za najbolji dokumentarni film na Festival dei Popoli u Italiji.

Ulaz na masterclass je besplatan, a ulaz na film koji ima isključivo engleske titlove naplaćuje se 15 kuna!

Komentari