Istaknuto
16.02.2018.

Impresivan rad Vlahe Bukovca i broj izloženih djela u Klovićevim dvorima pozivaju vas da posjetite prvu od tri izložbe koje slave genij jednog od najvećih hrvatskih slikara svih vremena.

07.02.2018.

Uoči koncertne promocije konceptualnog albuma "Gdje povlačiš crtu" postavili smo Sari Renar, jednoj od najzanimljivijih hrvatskih autorica i glazbenica, nekoliko pitanja o novom albumu i drugim projektima.

Film

Masterclass nagrađivanog španjolsko-brazilskog redatelja Sergia Oksmana u Dokukinu KIC

21.02.2017. Ziher.hrFoto: Dokukino KIC

Nagrađivani španjolsko-brazilski redatelj dokumentarnih filmova Sergio Oksman održat će masterclass predavanje na temu „Izmišljanje stvarnosti“ u petak 24. veljače u Dokukinu KIC. Sljedećeg dana, u subotu, u 19 sati pogledajte Oksmanov film O nogometu, koji se nalazi na visokom sedmom mjestu najboljih dokumentaraca 2016. po odabiru magazina Sight&Sound. Masterclass počinje u 16 sati, a ulaz je besplatan!  

Nakon gostovanja Vitalija Manskog, u dvoranu Dokukina KIC dolazi španjolsko-brazilski redatelj Sergio Oksman koji će u petak 24. veljače u 16 sati održati masterclass predavanje pod nazivom “Izmišljanje stvarnosti”. Profesor režije na Madridskom filmskom institutu NIC te režiser brojnih nagrađivanih dokumentaraca (The Beautician, Goodbye, America, Notes on the Other, A Story for the Modlins, On Footbal) bavit će se pitanjem kako „izmisliti stvarnost“ tijekom procesa pisanja, snimanja i montiranja dokumentarnog filma odnosno kako fikcija i stvarnost utječu jedna na drugu tijekom procesa stvaranja dokumentarne forme. O toj temi Oksman će govoriti koristeći se nizom primjera iz vlastite filmografije, ali i iz dokumentarnih filmova drugih autora. Osim toga bit će riječ i o formi kratkog dokumentarnog filma te ćemo pobliže saznati što je po njemu potrebno kako bismo napravili kvalitetan i uspješan dokumentarni film u kratkoj formi.

Foto: Dokukino KIC

Dan nakon masterclass predavanja, u subotu 25. veljače u 19 sati u Dokukinu KIC pogledajte dugometražni dokumentarni film Sergia Oksmana O nogometu, kojeg su kritičari časopisa Sight & Sound opisali rečenicom: Savršeni film je rijetkost, a ovo je savršeni film. Ovaj je autorski dokumentarac film godišnjoj top listi istog časopisa proglašen sedmim najboljim dokumentarcem 2016. godine, a na granici stvarnosti i fikcije, govori o ponovnom susretu redatelja i njegova oca nakon punih 20 godina. Uoči Svjetskog prvenstva 2014., Sergio se vratio u svoj rodni grad, São Paulo, nadajući se da će pogledati utakmicu s ocem Simaom kao što su nekad znali kada je bio dijete. No, kako dani prolaze, njihov odnos počinje odlaziti u nepoznatom smjeru. Film je premijerno prikazan na Locarno Film Festivalu i nagrađen nagradom za najbolji dokumentarni film na Festival dei Popoli u Italiji.

Ulaz na masterclass je besplatan, a ulaz na film koji ima isključivo engleske titlove naplaćuje se 15 kuna!

(Visited 10 times, 1 visits today)

Komentari