Istaknuto
07.01.2019.

Vrijeme čitanja: 4 minute Zašto je važno biti član jedne ili više sekcija KSET-a detaljnije možete pročitati u knjizi, a mi smo za vas pripremili 9 zanimljivosti koje se kriju na stranicama punim bisera i zanimljivosti te brojnim fotografijama koje nas tjeraju da poželimo da smo živjeli u vrijeme naših roditelja, ali i da sami stvaramo svoje uspomene u KSET-u.

03.01.2019.

Vrijeme čitanja: 7 minute Za početak 2019. godine prisjetit ćemo se domaćih albuma koji su po mišljenju glazbene redakcije obilježili godinu iza nas.

Glazba

Meditativno-spiritualni glazbeni umjetnici svjetskog glasa Deva Premal & Miten premijerno u Lisinskom

15.09.2015. Ziher.hrFoto: Press (Prema Vama Centar)
Vrijeme čitanja: 2 minute

Renomirani izvođači meditativno-spiritualne glazbe svjetskog glasa Deva Premal i Miten u pratnji nepalskog bansuri majstora Manosea u sklopu svoje svjetske turneje “Songs for the Sangha” održat će koncertni nastup u Zagrebu 15. listopada u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

Devu Premal i Mitena smatra se utemeljiteljima jednog potpuno novog i jedinstvenog glazbeno-spiritualnog žanra kojeg su pronijeli cijelim svijetom. Spajanje drevnih mantri Indije i Tibeta sa suvremenim glazbenim konceptima već je s objavom prvog albuma Deve i Mitena – The Essence (1999.) njihov glazbeni izričaj učinilo prepoznatljivim. Do sada su objavili 18 studijskih albuma s milijunskim nakladama, a gotovo svi glazbeni uratci ovog karizmatičnog dua, posebice aktualni album Songs for the Sangha, nalaze se kontinuirano u samom vrhu New Age svjetskih top ljestvica. Prošlogodišnja koncertna turneja odvela ih je u 24 država svijeta. U Hrvatskoj će nastupiti prvi puta u svojoj karijeri i premijerno predstaviti i svoj novoobjavljeni album.

Foto: Press (Prema Vama Centar)

Foto: Press (Prema Vama Centar)

Valja naglasiti i da je glazba Deve premal i Mitena tijekom godina postala gotovo neodvojiv dio brojnih holističkih terapija te joge i meditacije. U poklonike glazbenog izričaja Deve Premal i Mitena ubrajaju se brojni svjetski uglednici, mirotovorci i duhovni učitelji koji su o Devi i Mitenu rekli:

„Prelijepa, prelijepa glazba” (Njegova Svetost Dalaj Lama)

„Čista magija” (Eckhart Tolle)

„Moj omiljeni album za Yogu“ (Cher)

„Strastveno i snažno“ (Anthony Robbins)

Devu Premal i Mitena u Zagreb dovodi Prema Vama Centar koji se bavi profesionalnom terapijskom primjenom zvuka drevnih prirodnih instrumenata, kao što su tibetanske zvučne zdjele i gongovi, a u sklopu kojeg djeluje i Peter Hess Akademija za školovanje zvučnih terapeuta po metodi Petera Hessa i jedina Gong Akademija u Hrvatskoj, te Yoga Shop Prema Vama (Zagreb, Ilica 315, 1. kat), specijalizirana trgovina za zvučne zdjele, gongove, glazbene instrumente i sve potrebno za jogu i meditaciju.

Ove godine je Prema Vama Centar pokrenuo u suradnji s Centrom Sat Amrit i prvi internacionalni tečaj u Hrvatskoj za učitelje Kundalini Yoge prema učenju Yogi Bhajana. Tako će uskoro i ovaj, na Zapadu popularan stil joge, imati certificirane učitelje i u Hrvatskoj.

Ulaznice za koncert Deve Premal i Mitena (cijene: 240,00 kn, 280,00 kn  i 320,00 kn za VIP kategoriju) u pretprodaji se mogu kupiti u Prema Vama Centru, Ilica 315 Zagreb (radnim danom od 14-19 sati, info@premavama.com) u sustavu Entrio.hr,  na blagajni KD „Vatroslav Lisinski“ i u sustavu Ulaznice.hr. Više o svemu: www.premavama.com

(Visited 54 times, 1 visits today)

Komentari