Istaknuto
13.04.2018.

The Gentleman novo je ime na našoj glazbenoj sceni, no osoba koja se skriva iza tog imena već je duže vrijeme poznata publici. Iza pseudonima krije se Marko Lucijan Hraščanec, školovani i talentirani glazbenik koji svoj istoimeni album prvijenac promovira 13. travnja u kazalištu Mala scena. Povodom toga saznali smo koliko je dugo radio na projektu The Gentleman, zašto album promovira u kazalištu i još mnogo toga.

02.04.2018.

Možda bi "Govori glasnije!" mogao biti "mega angažirani hrvatski politički teatar", ali Bobo Jelčić svjestan je stvarne moći kazališta pa zato sve pretvara u dobru satiru i radije se bavi svakodnevicom maloga čovjeka i njegovim malim-velikim problemima.

Glazba

Meditativno-spiritualni glazbeni umjetnici svjetskog glasa Deva Premal & Miten premijerno u Lisinskom

15.09.2015. Ziher.hrFoto: Press (Prema Vama Centar)

Renomirani izvođači meditativno-spiritualne glazbe svjetskog glasa Deva Premal i Miten u pratnji nepalskog bansuri majstora Manosea u sklopu svoje svjetske turneje “Songs for the Sangha” održat će koncertni nastup u Zagrebu 15. listopada u Koncertnoj dvorani „Vatroslav Lisinski“.

Devu Premal i Mitena smatra se utemeljiteljima jednog potpuno novog i jedinstvenog glazbeno-spiritualnog žanra kojeg su pronijeli cijelim svijetom. Spajanje drevnih mantri Indije i Tibeta sa suvremenim glazbenim konceptima već je s objavom prvog albuma Deve i Mitena – The Essence (1999.) njihov glazbeni izričaj učinilo prepoznatljivim. Do sada su objavili 18 studijskih albuma s milijunskim nakladama, a gotovo svi glazbeni uratci ovog karizmatičnog dua, posebice aktualni album Songs for the Sangha, nalaze se kontinuirano u samom vrhu New Age svjetskih top ljestvica. Prošlogodišnja koncertna turneja odvela ih je u 24 država svijeta. U Hrvatskoj će nastupiti prvi puta u svojoj karijeri i premijerno predstaviti i svoj novoobjavljeni album.

Foto: Press (Prema Vama Centar)

Foto: Press (Prema Vama Centar)

Valja naglasiti i da je glazba Deve premal i Mitena tijekom godina postala gotovo neodvojiv dio brojnih holističkih terapija te joge i meditacije. U poklonike glazbenog izričaja Deve Premal i Mitena ubrajaju se brojni svjetski uglednici, mirotovorci i duhovni učitelji koji su o Devi i Mitenu rekli:

„Prelijepa, prelijepa glazba” (Njegova Svetost Dalaj Lama)

„Čista magija” (Eckhart Tolle)

„Moj omiljeni album za Yogu“ (Cher)

„Strastveno i snažno“ (Anthony Robbins)

Devu Premal i Mitena u Zagreb dovodi Prema Vama Centar koji se bavi profesionalnom terapijskom primjenom zvuka drevnih prirodnih instrumenata, kao što su tibetanske zvučne zdjele i gongovi, a u sklopu kojeg djeluje i Peter Hess Akademija za školovanje zvučnih terapeuta po metodi Petera Hessa i jedina Gong Akademija u Hrvatskoj, te Yoga Shop Prema Vama (Zagreb, Ilica 315, 1. kat), specijalizirana trgovina za zvučne zdjele, gongove, glazbene instrumente i sve potrebno za jogu i meditaciju.

Ove godine je Prema Vama Centar pokrenuo u suradnji s Centrom Sat Amrit i prvi internacionalni tečaj u Hrvatskoj za učitelje Kundalini Yoge prema učenju Yogi Bhajana. Tako će uskoro i ovaj, na Zapadu popularan stil joge, imati certificirane učitelje i u Hrvatskoj.

Ulaznice za koncert Deve Premal i Mitena (cijene: 240,00 kn, 280,00 kn  i 320,00 kn za VIP kategoriju) u pretprodaji se mogu kupiti u Prema Vama Centru, Ilica 315 Zagreb (radnim danom od 14-19 sati, info@premavama.com) u sustavu Entrio.hr,  na blagajni KD „Vatroslav Lisinski“ i u sustavu Ulaznice.hr. Više o svemu: www.premavama.com

(Visited 40 times, 1 visits today)

Komentari